Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
BELEGGEN 7-12-2017 07:43:39

´BAM had kunnen weten van bouwfout parkeergarage´


Fotobron: BAM

AMSTERDAM (AFN) - Onderaannemers zeggen tegen actualiteitenprogramma EenVandaag al in maart hun zorgen over grote scheuren en het doorbuigen van de parkeerdekken te hebben aangekaart.

Volgens constructie-expert Jan Font Freide van ingenieursbureau Royal HaskoningDHV had het gebouw direct moeten worden ontruimd. Het bureau bestudeerde op verzoek van EenVandaag de onderzoeksrapporten en foto’s die gemaakt zijn tijdens de bouw.

Font Freide stelt dat de scheuren en doorbuigingen duidelijke aanwijzingen waren dat het gebouw kon gaan bezwijken en hebben bouwvakkers al die tijd grote risico's gelopen.

De parkeergarage bezweek in de vroege avond van zaterdag 27 mei, twee weken voor de oplevering en een paar uur nadat er nog bouwvakkers aan het werk waren geweest.

BAM erkent in een reactie dat er al in maart scheuren waren te zien in de parkeergarage. Daar is toen ook naar gekeken door experts. Die dachten dat het om een ,,esthetische kwestie'' ging, niet om een constructief probleem. De scheurwijdte viel binnen de voorschriften, aldus een woordvoerder van BAM. Volgens de zegsman is nu, achteraf, niet meer vast te stellen of de scheuren tekenen waren van de oorzaak van het instorten.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over BAM

meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

BAM 3,80 0,00% BAM
pagehit