Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
Beleggen 29-12-2017 10:35:21

3 manieren om in 2018 1.000 euro te beleggen


Fotobron: freeimages.com

Duizend euro lijkt niet veel geld, schrijft de economieprofessor in Forbes maar het is een prima startkapitaal om verschillende beleggingsstrategieën mee uit te proberen om financiële doelen te verwezenlijken. Hij heeft de drie beste strategieën op een rij gezet.

Beleggingsstrategie 1: investeer in je verdiencapaciteit

Vaak wordt bij investeren aan financiële instrumenten gedacht zoals aandelen en obligaties. Het is slimmer om te investeren in een training of cursus die indruk maakt in sectoren waar veel vraag naar werk is. Daarmee kun je je verdiencapaciteit opvoeren. Bijvoorbeeld door het volgen van een training Java programmeren, een veelgebruikte programmeertaal.

Beleggingsstrategie 2: los schulden af

Je hebt goede en slechte schuld, betoogt Mourdoukoutas. Goede schuld wordt aangewend voor de aanschaf van goederen en diensten waarmee je je verdiencapaciteit kunt verhogen. Zoals studieschuld. Slechte schuld wordt gebruikt voor de aanschaf van dingen, die geen noodzaak zijn. Het is schuld die snel kan groeien, bijvoorbeeld doordat creditcards meer op jaarbasis dan 10% rente vragen voor openstaand saldo.

Beleggingsstrategie 3: spaardeposito

Door de extreem lage rente zijn bankdeposito’s in de afgelopen jaren uit de gratie geraakt. In vergelijking met obligaties en aandelen leveren ze eenvoudigweg te weinig op. Maar nu de rente langzaam uit het dal krabbelt en de waarderingen van veel beleggingen sky high zijn, kan de bankdeposito een comeback maken. Een spaardeposito van vijf jaar tikt inmiddels bijna 2% aan bij sommige banken.

Wat denkt u?

Invoer toevoegen

pagehit