TECHNOLOGIE 14-3-2018 10:47:07

3 redenen om nu in techaandelen te stappen


Fotobron: Freeimages.com

(finanzen.nl) - Beleggers in technologieaandelen worden vaak aangetrokken door het flitsende imago van dergelijke bedrijven. Coole producten en charismatische Chief Executive Officers, zoals Elon Musk van Tesla, werken als magneten op investeerders. Lars Kreckel, wereldwijd aandelenstrateeg bij vermogensbeheerder LGIM, komt met drie andere redenen waarom beleggers nu in de techsector zouden moeten stappen.

Uiteraard zijn er ook macro-risico’s, benadrukt Kreckel. "Hoogstwaarschijnlijk zal technologie onderpresteren in een neergaande markt." Daarnaast komen techbedrijven steeds meer onder het vergrootglas van politici en toezichthouders te liggen. Maar los van deze risico's en bedrijfsspecifieke overwegingen wil de strateeg een lans breken voor technologieaandelen.

1. Techaandelen kunnen profiteren van protectionisme

Populistische tendensen kunnen techaandelen in de kaart spelen, meent Kreckel. "Wij verwachten dat techaandelen profiteren van protectionistisch beleid."

Zijn verwachting is dat als landen handelsbelemmeringen gaan opwerpen en meer zelf gaan produceren, dat er dan waarschijnlijk meer zal worden geïnvesteerd in automatisering en robots, in plaats van in verouderde arbeidsintensieve technologieën.

2. Ze zijn beter bestand tegen opwaartse loondruk

Techaandelen zijn volgens Kreckel goed bestand tegen een belangrijk laat-cyclisch verschijnsel: stijgende lonen. Hogere arbeidskosten drukken bedrijfswinsten, maar de effecten verschillen per bedrijfstak.

Veel technologiebedrijven gedijen relatief goed in deze fase, aldus Kreckel. Ze zijn niet heel arbeidsintensief en hebben hoge winstmarges waarmee ze kostenstijgingen kunnen opvangen. Hoge kasposities maken deze ondernemingen ook minder kwetsbaar voor een eventueel krappere financieringsmarkt.

3. Ze zijn onder de streep niet overgewaardeerd

Techaandelen zijn weliswaar al bovengemiddeld in waarde gestegen, maar dat dient volgens Kreckel niet te worden verward met hogere waarderingen aangezien de winsten ook meer zijn toegenomen dan die in de rest van de markt.

Hij wijst erop dat de koers-winstverhoudingen vergelijkbaar zijn met die van producenten van consumentengoederen, terwijl de groei van de winst en omzet het dubbele is.

Wat denkt u?

Invoer toevoegen

pagehit