Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
MICROSOFT 4-1-2019 17:20:37

3 redenen waarom Microsoft-aandelen een betere koop zijn dan Apple-aandelen

(finanzen.nl) - Laat je niet verleiden Apple te kopen op de recente dip na de omzetwaarschuwing, stelt The Motley Fool. De beleggingssite geeft drie redenen waarom Microsoft er aantrekkelijker uitziet dan Apple.

Betere diversificatie

Apple drijft teveel op de iPhone. Bijna tweederde van de omzet komt uit de verkoop van de smartphones. Zeer succesvolle en gewilde smartphones. Maar de afhankelijkheid van één product maakt Apple wel kwetsbaar.

Microsoft heeft de omzet veel meer gediversifieerd. Het bedrijf is ook nog eens koploper in veel van de markten waarin het deelneemt. Het haalt grofweg een derde van de omzet uit de vokgende marktsegmenten: Productiviteit en bedrijfsprocessen, Intelligente cloud en Personal computing.

Het mooie volgens The Moltley Fool is dat geen enkele segment de omzet domineert. Bovendien zijn er binnen de segmenten veel verschillende producten.

Microsoft's betere diversificatie maakt het mogelijk minder risicovol dan Apple.

Betere groeivooruitzichten

Kijken we even naar groeitaxaties van analisten. Voor Apple gaan analisten uit van 4,6 procent omzetgroei in fiscaal jaar 2019 en 4,1 procent in 2020. Microsoft zal volgens analisten een inkomstengroei laten zien van 12,7 procent in fiscaal jaar 2019 en 10,6 procent in 2020.

Mogelijk moet Apple nog verdere omzetwaarschuwingen afgeven. Het zal The Motley Fool niet verbazen als Apple een omzet daling voor het volledige fiscale jaar 2019 zal moeten rapporteren. Microsoft kan Apple de komende twee jaar makkelijk overtreffen qua groei.

Beter sentiment

Na de meer kwantitatieve factoren nu ook een kwalitatieve maatstaf, het sentiment. Rond Apple lijkt het sentiment slecht, terwijl het sentiment rond Microsoft vrij goed is.

Toegegeven, het sentiment kan draaien op basis van de bedrijfsprestaties en het nieuws. Maar Apple heeft heel wat vertrouwen te herwinnen. De vraag is wanneer de iPhone business een bodem bereikt.

Microsoft heeft ondertussen de wind op zijn rug. De pc-markt toont tekens van het leven, de cloud activiteiten groeien snel. Spelcomputers blijven hot. Microsoft heeft de Xbox en draait veel games op pc’s. Apple kan op langere termijn vast herstellen. Beleggers met een kortere horizon hebben aan aandelen Microsoft waarschijnlijk een minder stressvolle beleggingskeus.

LEES OOK: superbelegger Warren Buffett blijft liefde voor Apple koesteren ondanks verlies 3,8 miljard dollar na omzetwaarschuwing

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over Microsoft Corp.

7-10-2019 Microsoft Buy Jefferies & Company Inc.
4-9-2019 Microsoft Outperform Credit Suisse Group
26-8-2019 Microsoft Outperform Credit Suisse Group
5-8-2019 Microsoft Outperform Credit Suisse Group
24-7-2019 Microsoft Outperform RBC Capital Markets
meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

Apple Inc. 234,37 -0,40% Apple Inc.
Microsoft Corp. 140,41 -0,82% Microsoft Corp.
pagehit