Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
Technologie 24-10-2017 12:54:26

4 techaandelen die dat op het eerste gezicht niet zijn


Fotobron: Autor NeoUrfahraner Wiki

Robots, automatisering en artificiële intelligentie zijn groeithema’s waar beleggers zich graag achter scharen. Het heeft Amerikaanse technologieaandelen als Amazon, Google, nVidia en iRobot schreeuwend duur gemaakt. Voor het aandeel nVidia wordt circa 56x de winst betaald. Dat is beduidend hoger dan de koers-winstverhouding van 44x, die de technologiesector liet zien ten tijde van de dotcombubbel.

Wie de meest voor de hand liggende namen en regio (Verenigde Staten) links laat liggen komt in Europa uit bij enkele op het eerste gezicht verrassende namen. Het gaat om industriële conglomeraten die met slimme software en volautomatische systemen hun klanten sneller en goedkoper laten produceren.

"Industriële bedrijven die veel software verkopen groeien sneller en zijn winstgevender dan concurrenten die dat niet doen," schreef Bank of America Merrill Lynch recent in een studie. Deze vier aandelen met schappelijke koers-winstverhoudingen passen uitstekend in dat plaatje.

1. Siemens (koers-winstverhouding 18x)

De Digital Factory van Siemens stelt zich tot doel om de industrie ‘smart’ te maken en is wereldwijd marktleider in industriële software. Sinds 2015 worden de resultaten van de divisie apart genoemd door Siemens. Het 13%-aandeel in de totaalomzet van het Duitse industriële conglomeraat is bescheiden ten opzichte van de divisie power & gas (40%) die onder meer generatoren voor de productie van elektriciteit maakt. Bij dit onderdeel daalt de omzet echter, terwijl die van Digital Factory niet alleen 11% steeg in het derde fiscale kwartaal maar ook voor ruim 20% bijdraagt aan de winst.

2. ABB (koers-winstverhouding 24x)

De roboticadivisie van Zwitserse industriële conglomeraat ABB is een belangrijke maker van industriële robots en robotsoftware. Industrie is nog altijd goed voor ruim 40% van de omzet van het concern, maar robotsoftware gemaakt in samenwerking met Microsoft en IBM levert inmiddels een bijdrage aan de groei, blijkt uit een toelichting op 30 juni op de tweede kwartaalresultaten. Het aantal orders bij ABB Robotics is met 12% gestegen op jaarbasis.

3. Kion Group (koers-winstverhouding 24x)

Het Duitse concern Kion Group is na de miljardenovername van Dematic wereldleider in intelligente intralogistieke oplossingen, die variëren van heftrucks tot volautomatische magazijnsystemen, sorteersystemen en slimme opslagtechnieken. Doordat e-commerce hard groeit en het leeuwendeel van distributiecentra nog moet automatiseren, is er veel groei in dit segment te verwachten.

4. Atlas Copco (koers-winstverhouding 26x)

Het SmartLink data monitoringprogramma van het Zweedse bedrijf Atlas Copco voor luchtcompressoren signaleert problemen voordat zij ontstaan. Dit is een mooi voorbeeld van hoe het Internet of Things de wijze verandert waarop wij met gereedschap werken, stelt Bank of America Merrill Lynch.

Wat denkt u?

Nieuws voor ABB (Asea Brown Boveri)

Meer nieuws

Analisten over ABB (Asea Brown Boveri)

17-6-2019 ABB (Asea Brown Boveri) Underweight JP Morgan Chase & Co.
14-6-2019 ABB (Asea Brown Boveri) Reduce Oddo BHF
31-5-2019 ABB (Asea Brown Boveri) Underweight JP Morgan Chase & Co.
21-5-2019 ABB (Asea Brown Boveri) Buy Deutsche Bank AG
17-5-2019 ABB (Asea Brown Boveri) Underweight JP Morgan Chase & Co.
meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

ABB (Asea Brown Boveri) 18,82 -0,08% ABB (Asea Brown Boveri)
KION GROUP AG 52,40 -1,42% KION GROUP AG
Siemens AG 103,88 -0,53% Siemens AG

Indices in dit artikel

DAX 12.085,82
-0,09%
SMI 9.852,06
0,05%
OMXC20 1.012,64
0,16%
pagehit