Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
OVERNAMES 22-2-2019 10:15:45

7 bedrijven die Apple moet overnemen

(finanzen.nl) - "Het is overduidelijk dat Apple zich moet laten gelden op fusie- en overnamevlak en meer uit zijn diensten moet halen om een succesvolle streamingdienst op te kunnen zetten", aldus analist Daniel Ives van Wedbush Securities in een rapport.

Het aandeel Apple sloot donderdag nog 0,6 procent lager. Wedbush handhaafde het Outperform advies met een koersdoel van 200,00 dollar.

Ives stelt dat als Apple geen grote overname doet in 2019, het "extreem" moeilijk zal worden om een grote speler te worden op het gebied van diensten in de komende drie tot vijf jaar.

Afgelopen maand liet CEO Tim Cook van Apple in een brief aan aandeelhouders nog weten dat Apple zijn kaspositie wil laten slinken, wat erop neerkomt dat het bedrijf een doel moet vinden voor zijn 130 miljard dollar aan cash. In een recent interview liet Cook weten continu op zoek te zijn naar grote overnames.

"Hoewel acquisities in het verleden niet tot de kerndoelen van Apple behoorden, begint de klok te tikken", aldus de analist. Op eigen kracht een streamingdienst opzetten met eigen films en series is een langdurig proces, en dat benadrukt de urgentie voor Apple om grotere, strategische overnames te doen", aldus Ives.

De analist maakte een lijstje van zeven bedrijven die een goede match zouden zijn voor Apple: A24 Studio, Lions Gate, Viacom, CBS, Sony Pictures, MGM Studios en Netflix.

Ives is niet de enige analist die aanstuurt op overnames. Eerder deze maand stelde JPMorgan voor dat Apple zich meer moet richten op videogames, films, series en slimme speakers.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over Sony Corp.

meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

Apple Inc. 197,87 -0,29% Apple Inc.
CBS Corp. 49,74 1,08% CBS Corp.
Netflix Inc. 363,52 1,79% Netflix Inc.
Sony Corp. 5.736,00 2,01% Sony Corp.
Viacom Inc. B 30,47 2,21% Viacom Inc. B
pagehit