De bitcoin is binnen een jaar meer dan 1.000 procent in waarde gestegen. Lees onze bijdrage: Makkelijk bitcoins kopen? Dit zijn de mogelijkheden
BEDRIJFSLENINGEN 13-10-2017 06:35:09

ABN Amro slaat vleugels weer uit naar VS en Azië


Fotobron: Flickr, Sweetsola

AMSTERDAM (AFN/Finanzen.nl) - ABN AMRO gaat weer bedrijfsleningen verstrekken in andere Europese landen, de Verenigde Staten en Azië. Dat meldt het Financieele Dagblad vrijdag.

Het is voor het eerst sinds de nationalisering in 2008 dat de bank deze markten weer betreedt met een team.

Het gaat om zogenoemde hefboomleningen, ook wel 'leveraged loans' genoemd. Die worden vooral gebruikt door private-equityfondsen om bedrijven op te kopen. De bank verstrekt daarbij leningen aan het investeringsfonds, dat deze gebruikt om met veel vreemd vermogen een bedrijf te kopen.

Bij het uitbreken van de financiële crisis kwamen een aantal private-equityfondsen en bedrijven door de hoge schuldenlast in de problemen. Banken keerden zich ervan af en de markt voor deze leningen stortte grotendeels in.

Omdat rendementen op obligaties momenteel erg laag zijn, is de behoefte aan hogere vastrentende inkomsten groot. De markt voor leveraged loans biedt banken de mogelijkheid om een wat hogere winstmarge te behalen.

Maar concurrenten van ABN Amro die het het FD sprak, zijn wel enigszins sceptisch over de expansieplannen. "Het is rijkelijk laat om je nu nog in die markt in te vechten."

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over ABN Amro

10-1-2017 ABN Amro Buy UBS AG
meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

ABN Amro 26,80 0,24% ABN Amro
pagehit