BELEGGEN 7-12-2017 12:32:05

ABN Amro: wees voorzichtig in 2018


Fotobron: Flickr, Sweetsola

Dat schrijft de Nederlandse bank in haar outlook op 2018. Aandelen bieden potentieel én risico's, zo luidt het weloverwogen oordeel van ABN Amro. In het begin van het jaar zijn er nog veel kansen voor aandelen, maar in de loop van het jaar is meer voorzichtigheid geboden.

De bank adviseert klanten om in het begin van het jaar een bescheiden overweging in aandelen te nemen, dan ziet ABN Amro nog vooral kansen. De stemming op de beurs verandert volgens de ABN-strategen in de loop van het jaar.

Strateeg Ralph Wessels licht toe: "In 2017 was sprake van versnelde economische groei. We verwachten dat de groei aanhoudt voor de wereldeconomie en bedrijfswinsten. Wel kunnen financiële markten dynamischer worden. We achten de kans op een recessie in 2018 klein, maar naarmate het economisch herstel verder doorzet kan volatiliteit terugkeren in de markt. Daarom adviseren we onze klanten om in 2018 een robuuste, internationale beleggingsportefeuille op te bouwen."

ABN geeft de voorkeuren aan aandelen uit de sectoren Industrie en Luxegoederen & Diensten. Die kunnen namelijk profiteren van de sterke groeidynamiek.

Vraag naar olie neemt toe

ABN stelt dat grondstoffen handig kunnen zijn als het gaat om spreiding voor geopolitieke risico's. De bank verwacht namelijk dat de vraag naar olie in 2018 sterk blijft groeien en dat de prijs stijgt. ABN zet in op een gemiddelde koers van 70 dollar voor een vat Brent-olie volgend jaar. Die koers staat nu op ongeveer 61,50 euro.

Wat denkt u?

Invoer toevoegen

pagehit