Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
BEURZEN 14-7-2017 17:43:45

AEX met winst het weekend in

AMSTERDAM (AFN) - Beleggers verwerkten onder meer kwartaalcijfers van drie grote Amerikaanse banken. Op het Damrak stond beddenproducent Beter Bed in de schijnwerpers nadat het de boeken opende.

De AEX eindigde de sessie met een winst van 0,3 procent op 521,07 punten. De MidKap kreeg er 0,4 procent bij tot 814,24 punten. De beurzen in Londen en Frankfurt leverden tot 0,5 procent in. Parijs eindigde de sessie nagenoeg vlak.

Altice was de sterkste stijger in de AEX met een winst van 2 procent. Het telecom- en kabelconcern heeft in Portugal een deal gesloten voor de overname van een meerderheidsbelang in Media Capital van het Spaanse mediabedrijf Prisa.

ArcelorMittal

Staalconcern ArcelorMittal stond met een plus van 1,1 procent bij de sterkste stijgers. De staalproducent profiteerde opnieuw van een adviesverhoging. Volgens analisten van ING heeft de markt te weinig oog voor de sterke financiële prestaties van Arcelor en zit er meer waarde verscholen in het aandeel.

In de MidKap was optiekketen GrandVision een opvallende stijger met een plus van 2,4 procent. Ook toeleverancier aan de chipindustrie ASM International was in trek en steeg 2,1 procent. Grootste daler was kunstmestproducent OCI met een min van 2 procent.

Beter Bed

Bij de kleinere bedrijven leverde Beter Bed 2,9 procent in. Volgens analisten van KBC Securities viel de omzetgroei van de Brabantse beddenverkoper in het tweede kwartaal iets lager uit dan verwacht. Verder kondigde topman Ton Anbeek zijn vertrek aan. Hij verlaat het bedrijf per 1 november en vertrekt naar fietsenproducenten Accell.

In Londen klom Carillion 1,3 procent. De geplaagde Britse bouwer heeft HSBC Bank aangesteld als financieel adviseur. Analisten denken dat het bedrijf nieuwe aandelen moet uitgeven om geld op te halen. Carillion zag dit jaar zo'n 70 procent aan beurswaarde verdampen. Ook stapte de bestuursvoorzitter eerder deze week op.

De euro was 1,1459 dollar waard, tegen 1,1392 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,4 procent tot 46,31 dollar. Brentolie kostte 0,5 procent meer, op 48,68 dollar per vat.

Wat denkt u?

Invoer toevoegen

pagehit