Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
UBER 10-5-2019 18:30:02

Aandeel Uber onderuit bij beursdebuut


Fotobron: Pixabay

(finanzen.nl/AFN) - Uber Technologies beleefde vrijdag een teleurstellend beursdebuut in New York. Aandelen van het technologiebedrijf achter taxi-app Uber openden met een koers van 42 dollar. Dat is lager dan de introductieprijs van 45 dollar waarvoor Uber de stukken in de markt had gezet. Daarmee werd het bedrijf door beleggers gewaardeerd op zo'n 72 miljard dollar.

Twijfel

Op Wall Street werd al lang uitgekeken naar de gang naar de beurs van Uber. Het gaat om een van de grootste Amerikaanse beursgangen ooit. Aanvankelijk leek er ook veel vraag naar de aandelen van Uber. Maar later ontstond twijfel bij kenners.

Concurrent Lyft ging in maart al naar de beurs voor 72 dollar per aandeel. Na een sterk begin zakte de koers flink weg. Het aandeel Lyft noteerde vrijdag na een paar uur handel 53,75 dollar, een kwart onder zijn emissiekoers.

Timing

De emissie van Uber valt ook wel in een moeilijke markt. De afgelopen week haalden beleggers miljarden uit aandelenbeleggingen. Op meerdere fronten is de timing van Uber voor deze ipo niet echt handig geweest.

Lees ook: 'Beroerde timing beursgang kost Uber miljarden'.

Lees verder: Beleggers hebben een 'trade deal trauma' en trekken miljarden uit aandelenmarkt.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over Uber

meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

Lyft 58,54 0,74% Lyft
Uber 40,91 -0,87% Uber
pagehit