Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
UBER 10-5-2019 09:15:00

'Aandelen Uber goedkoper dan gedacht'


Fotobron: Uber

(finanzen.nl/AFN) - Uber Technologies lijkt van plan niet al te hoog in te zetten met zijn beursgang. Het taxibedrijf neigt ernaar zijn aandelen aan te bieden voor een relatief lage prijs, zo meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

De aandelen worden waarschijnlijk verkocht voor 44 tot 45 dollar, een bedrag dat ligt aan de onderkant van de vooraf aangekondigde bandbreedte. Uber had eerder gesteld dat de aandelen tussen de 44 en 50 dollar per stuk zouden gaan kosten.

Bij de prijsstelling van 45 dollar zou Uber nog altijd circa 82 miljard dollar waard zijn. De afgelopen tijd werd wel gehint op een marktwaarde van boven de 90 miljard dollar, uitgaand van een hogere emissiekoers

Niet overvragen

Eerder werd gesproken over veel interesse in de beursgang van het technologiebedrijf. Daardoor werd juist gerekend op een hoge prijs. Daarbij werd wel aangemerkt dat Uber er zeker van wil zijn dat het een sterke start maakt bij zijn beursdebuut en daarom de prijs niet te hoog maakt.

Concurrent Lyft ging in maart al naar de beurs voor 72 dollar per aandeel. Na een sterk begin zakte de koers flink weg. Het aandeel Lyft is inmiddels bijna 30 procent gedaald en noteerde bij het sluiten van de beurs donderdag iets boven de 52 dollar.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over Uber

meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

Lyft 58,11 0,40% Lyft
Uber 40,91 -0,87% Uber
pagehit