CIJFERS 14-3-2018 15:06:00

Adidas maakt een spurt op de beurs


Fotobron: Pixabay

(finanzen.nl/AFN) - Adidas was op woensdag de gehele dag geliefd bij beleggers. In de middaguren maakte de fabrikant van sportartikelen een spurt van boven de 11 procent.

Adidas denkt in de komende jaren meer winst te gaan maken dan eerder voorzien. De onderneming voelt de wind in de rug door de mooie cijfers over 2017. De Duitse sportgigant profiteerde vorig jaar met name van de groeiende vraag naar hardloopschoenen en modieuze sneakers.

De jaaromzet van Adidas viel 15 procent hoger uit op 21,1 miljard euro. In vrijwel alle regio's wereldwijd was vorig jaar sprake van dubbelcijferige groei. De winst uit voortgezette activiteiten bedroeg 1,4 miljard euro, tegenover bijna 1,1 miljard een jaar eerder.

Grootste stuwers

"2017 was een sterk jaar, zowel financieel als operationeel", zo kenschetst Kasper Rorsted, topman van Adidas, de achterliggende periode. "We hebben goede vooruitgang geboekt betreft het behalen van onze missie om het beste sportbedrijf ter wereld te zijn."

FashionUnited.nl schrijft dat de strategische groeigebieden, dat wil zeggen Noord-Amerika, China en de digitale commercie, de grootste stuwers van de resultaten zijn. Naast een omzetgroei van 16 procent, rapporteert het bedrijf een netto inkomen van 1,43 miljard euro dankzij een stijging van 32 procent.

Alleen de omzet uit Rusland en de voormalige lidstaten van de Sovjet-Unie viel erg tegen. De verkoop ging hier met 13 procent achteruit.

Dividend

Adidas verwacht nu voor de komende jaren een toename van de winst na belastingen van 22 tot 24 procent, waar eerder rekening werd gehouden met een stijging van 20 tot 22 procent. Qua omzetgroei hield Adidas vast aan de eerder geraamde 10 tot 12 procent groei.

Om aandeelhouders te belonen werd het dividend met 0,60 euro verhoogd tot 2,60 euro. Eerder kondigde Adidas al aan de komende vier jaar voor maximaal 3 miljard euro aan eigen aandelen inkopen.

Hoge verwachtingen

De hele sportartikelenindustrie profiteert momenteel van het gegroeide en verder groeiende gezondheidsbewustzijn van consumenten. Ook het feit dat mensen zich vrijer en nonchalanter aankleden, geeft een mooie duw in de rug van de branche.

Adidas denkt verder een boost te krijgen van het Wereldkampioenschap Voetbal in Rusland, waar de fabrikant van sportspullen de hoofdsponsor van is. Adidas heeft verder hoge verwachtingen van de uitbreiding van zijn online business.

Voor het verloop van de aandelenkoers en de actuele standen zie de koerspagina van Adidas op finanzen.nl

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over adidas AG

13-12-2018 adidas Outperform Credit Suisse Group
12-12-2018 adidas Buy Hauck & Aufhäuser Privatbankiers KGaA
6-12-2018 adidas Buy Kepler Cheuvreux
16-11-2018 adidas Buy UBS AG
9-11-2018 adidas Hold Deutsche Bank AG
meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

adidas AG 195,50 -2,25% adidas AG
pagehit