Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
23-1-2019 08:41:32

'Ahold Delhaize blijft profiteren in VS'

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Ahold Delhaize blijft in de Verenigde Staten profiteren van de sterke consumentenuitgaven en verbeteringen bij zijn keten Food Lion. Dat stellen analisten van Berenberg in een reactie op het handelsbericht van het supermarktconcern.

Ahold Delhaize haalt het gros van zijn opbrengsten uit de VS. Volgens de marktvorsers weet Ahold Delhaize daar de hogere prijsinflatie beter door te berekenen aan zijn klanten dan concurrenten als Walmart en Kroger. Wel merken ze op dat de omstandigheden in de belangrijke markt lastig kunnen worden als de consumenten de hand wat vaker op de knip houden.

KBC Securities sprak van een goed momentum in het vierde kwartaal bij Ahold Delhaize en wees specifiek op het aanscherpen van de verwachting voor de winst per aandeel. ,,Dat zal mogelijk voor enig enthousiasme zorgen'', aldus de kenners. Ahold Delhaize rekent erop dat de onderliggende winst per aandeel uitkomt aan de bovenkant van de eerder afgegeven verwachting van 1,50 euro tot 1,60 euro. ,,Een solide handelsupdate'', vatten de kenners samen.

Solide omzetgroei

Volgens ING was het jaareinde van Ahold Delhaize sterk met een solide vergelijkbare omzetgroei in alle vier de regio's. Ook de analisten van deze bank wezen op het aanscherpen van de prognose voor de winst per aandeel.

Berenberg hanteert een sell-advies op Ahold Delhaize met een koersdoel van 18,20 euro. KBC hanteert een buy-advies en een richtprijs van 24 euro en ING een buy met een koersdoel van 22 euro. Het aandeel stond woensdag omstreeks 09.30 uur 2,4 procent hoger op 22,99 euro.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over Ahold Delhaize (Ahold)

16-5-2019 Ahold Delhaize (Ahold) Hold JP Morgan Chase & Co.
15-5-2019 Ahold Delhaize (Ahold) Hold Bernstein Research
9-5-2019 Ahold Delhaize (Ahold) Buy HSBC
9-5-2019 Ahold Delhaize (Ahold) Barclays Capital
8-5-2019 Ahold Delhaize (Ahold) Hold JP Morgan Chase & Co.
meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

pagehit