Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
25-2-2019 21:27:17

Ahold Delhaize mag filialen terugkopen

WASHINGTON (AFN) - Ahold Delhaize mag twee winkels terugkopen van de Amerikaanse supermarktketen SuperValu. Toezichthouder Federal Trade Commission (FTC) heeft daar goedkeuring voor gegeven.

Het gaat om twee filialen die SuperValu eerder verwierf als gevolg van de fusie van Ahold en Delhaize in 2016. De Nederlandse en Belgische supermarktconcerns moesten destijds diverse Amerikaanse filialen afstoten omdat de mededingswaakhond in de Verenigde Staten anders geen groen licht wilde geven voor hun samensmelting.

Het lukte SuperValu evenwel niet om deze twee zaken, in de staten Virginia en West Virginia, goed te laten draaien. De verkopen gingen flink omlaag. Vervolgens probeerde de keten om andere partijen te bewegen de winkels over te nemen.

Dat lukte aanvankelijk niet en SuperValu dreigde al de vestigingen te sluiten. Vandaar dat de FTC akkoord is gegaan met het terugkopen. Ahold Delhaize is van plan in de winkels te investeren. De toezichthouder denkt dat dit zowel voor het personeel als voor de consumenten in de betreffende plaatsen gunstig zal uitpakken.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over Ahold Delhaize (Ahold)

16-5-2019 Ahold Delhaize (Ahold) Hold JP Morgan Chase & Co.
15-5-2019 Ahold Delhaize (Ahold) Hold Bernstein Research
9-5-2019 Ahold Delhaize (Ahold) Buy HSBC
9-5-2019 Ahold Delhaize (Ahold) Barclays Capital
8-5-2019 Ahold Delhaize (Ahold) Hold JP Morgan Chase & Co.
meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

pagehit