AEX 7-12-2017 15:49:09

Altice voert de AEX aan, weer een tik voor BAM

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam stond donderdagmiddag praktisch gelijk aan de slotstand van een dag eerder. Elders in Europa waren de uitslagen eveneens bescheiden. Beleggers moesten het doen met een nagenoeg lege agenda. Op Beursplein 5 deed bouwer BAM wederom een stap terug na de koersval een dag eerder.

De AEX-index stond kort na de openingsbel op Wall Street vlak op 542,95 punten. De MidKap zakte onder aanvoering van BAM 0,1 procent tot 816,43 punten. De beurzen in Parijs en Londen verloren tot 0,2 procent. Frankfurt stond 0,2 procent hoger.

In de MidKap was BAM opnieuw de grootste daler met een min van 5,2 procent. De bouwer verloor woensdag al dik 21 procent na bekendmaking van een flinke tegenvaller bij de bouw van een nieuwe zeesluis in IJmuiden. Ook erkende de bouwer donderdag dat eerder al scheuren waren te zien in de in mei ingestorte parkeergarage bij Eindhoven Airport. De garage die eind mei gedeeltelijk is bezweken, zal worden gesloopt en opnieuw worden gebouwd.

Altice sterkste stijger

Kabel- en telecombedrijf Altice was de sterkste stijger in de AEX met een winst van 1,2 procent. Ook de financiële bedrijven ABN AMRO en ING waren in trek met plussen van 1 en 0,8 procent. KPN (min 2,5 procent) sloot de rij. Het telecombedrijf zal onder de nieuwe topman Maximo Ibarra naar verluidt nadrukkelijk naar buitenlandse overnames kijken. Ibarra begint in april in zijn nieuwe functie maar fungeert nu al als adviseur voor KPN.

Maritiem dienstverlener SBM Offshore kreeg een nieuwe order van het Noorse olieconcern Statoil, maar verloor 1,7 procent. Informatieleverancier Wolters Kluwer won 0,3 procent na een adviesverhoging door JPMorgan.

Steinhoff zakt verder weg

In Frankfurt zakte Steinhoff verder weg met een min van 37 procent. Het winkelconcern zag een dag eerder al ruim 63 procent aan beurswaarde verdampen vanwege een boekhoudschandaal en het vertrek van zijn topman.

De euro was 1,1792 dollar waard, tegen 1,1788 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie klom 0,8 procent tot 56,40 dollar en Brentolie werd 0,9 procent duurder op 61,78 dollar per vat.

Wat denkt u?

Invoer toevoegen

Indices in dit artikel

AEX 525,17
0,25%
AMX 743,08
-0,82%
pagehit