Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
AMAZON 26-10-2018 10:00:51

Amazon cijfers zijn stevig maar prognose vierde kwartaal stelt teleur


Fotobron: Amazon

(finanzen.nl) - De Amerikaanse webwinkelgigant Amazon heeft in het derde kwartaal zowel de winst als de omzet flink zien stijgen. Maar de prognose voor het belangrijke laatste kwartaal van het jaar viel beleggers tegen, zo bleek donderdag na een handelsbericht.

Amazon realiseerde het afgelopen kwartaal een winst van 2,9 miljard dollar bij een omzet van 56,6 miljard dollar. Voor het vierde kwartaal, met daarin de zeer drukke feestdagenperiode, rekent de onderneming op opbrengsten in een bandbreedte van 66,5 miljard dollar tot 72,5 miljard dollar.

De verwachtingen van analisten waren hoger gespannen. Zij rekenden in doorsnee op een omzet van 73,8 miljard dollar in het laatste kwartaal. De prognose viel dus tegen. Het aandeel Amazon ging in de Amerikaanse nabeurshandel flink onderuit. Het aandeel Amazon leverde 9% in.

De resultaten voor het derde kwartaal zijn wel erg snel vergeten. De analisten hadden voorspeld dat de derde kwartaal winst van Amazon zes keer hoger zou zijn dan het in het zelfde kwartaal een jaar terug. In werkelijkheid boekte Amazon 11 keer meer winst per aandeel.

Goede resultaten in de detailhandelsactiviteiten van Amazon in de Verenigde Staten stuwden het resultaat. Ook Amazon Web Services (AWS) dat cloud computing diensten verleent gaven de resultaten vleugels in het derde kwartaal.

De bedrijfswinst van de AWS divisie groeide met 77% tot 2,1 miljard dollar ten opzichte van het derde kwartaal in 2017. AWS was goed voor meer dan een derde van de totale nettowinst van Amazon in die periode.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over Amazon

26-4-2019 Amazon Buy Goldman Sachs Group Inc.
26-4-2019 Amazon Outperform Credit Suisse Group
26-4-2019 Amazon Buy UBS AG
26-4-2019 Amazon Overweight JP Morgan Chase & Co.
1-2-2019 Amazon Goldman Sachs Group Inc.
meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

Amazon 1.823,28 0,43% Amazon
pagehit