Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
AMAZON 16-8-2018 10:27:56

'Amazon wil Britse verzekeringsmarkt op'


Fotobron: Flickr, Dan Farber (CC BY-NC 2.0)

(AFN) Amazon, het bedrijf met oceo en oprichter Jeff Bezos, heeft uitbreidingsplannen voor de Britse verzekeringsmarkt. De webwinkelgigant voert gesprekken met een aantal grote Europese verzekeringsmaatschappijen over de lancering van een site die polissen vergelijkt, bericht persbureau Reuters op basis van ingewijden.

De plannen zouden nog niet ver zijn uitgewerkt. Wel circuleren sinds vorig jaar vacatures van Amazon voor een nieuw project omtrent Europese verzekeringen. Volgens kenners is een vergelijkingssite een goede manier om een voet tussen de deur te krijgen in de Europese verzekeringsbranche, zonder dat Amazon meteen aan strenge regels hoeft te voldoen.

De verzekeringsbranche is niet onbekend voor Amazon. Het bedrijf van Jeff Bezos richtte vorig jaar samen met Berkshire Hathaway en JPMorgan in de Verenigde Staten een zorgverzekeraar op, met het doel de zorgkosten in het land drastisch te verlagen. In Europa biedt het bedrijf met Amazon Protect verlengde garanties op producten uit zijn webwinkel aan.

Ook andere technologiebedrijven als Google en Facebook zijn in toenemende mate geïnteresseerd in financiële dienstverlening. Chinese branchegenoten als Tencent en Alibaba hebben beide omvangrijke financiële divisies.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over Amazon

26-4-2019 Amazon Buy Goldman Sachs Group Inc.
26-4-2019 Amazon Outperform Credit Suisse Group
26-4-2019 Amazon Buy UBS AG
26-4-2019 Amazon Overweight JP Morgan Chase & Co.
1-2-2019 Amazon Goldman Sachs Group Inc.
meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

Amazon 1.823,28 0,43% Amazon
pagehit