Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
ENERGIE 6-12-2018 10:32:00

Amerikaanse energiesector biedt kansen voor infrastructuurbeleggers


Fotobron: Pixabay

(finanzen.nl) - "De groei van schalieolie en -gas, in combinatie met de uitbreiding van hernieuwbare energiebronnen, heeft enkele knelpunten gecreëerd in de Amerikaanse energiesector. De transportcapaciteit kan de stijgende schalieproductie niet bijhouden."

Volgens beleggingsstrategen Alex Leung en Declan O'Brien van UBS AM biedt dit investeringsmogelijkheden in de midstream- en exportinfrastructuur. "Tegelijkertijd vraagt ook de snelle overgang naar hernieuwbare energie en gas om meer investeringen in infrastructuur om de energiesector in evenwicht te houden."

Prijssignalen

In het rapport sommen Leung en O'Brien een aantal prijssignalen op, die op die mogelijke beleggingskansen wijzen. Ten eerste wordt de olie en het aardgas uit het Marcellus-wingebied met een aanzienlijke korting verhandeld vanwege onvoldoende transportcapaciteit.

Download hier de white paper van Alex Leung en Declan O'Brien

Daarnaast zijn het Amerikaanse aardgas en vloeibaar gas goedkoper dan op de internationale markten, waardoor exportmogelijkheden ontstaan​. En ten derde tonen de elektriciteitsprijzen grote verschillen tussen staten, binnen staten en zelfs op dezelfde dag, als gevolg van een achterblijvende energie-infrastructuur.

Geen eeuwig rendement

"Dergelijke mogelijkheden voor prijsarbitrage zullen volgens Leung en O'Brien in de loop van de tijd afnemen. "Beleggers moeten dus niet voor eeuwig een extra rendement verwachten. Maar de prijsverschillen wijzen op zijn minst op de intrinsieke behoefte aan nieuwe infrastructuur."

Uiteindelijk geniet de Amerikaanse energiesector van een rugwind die enkele jaren kan aanhouden en van structurele voordelen. "Beide zullen de komende tijd investeringen in infrastructuur blijven stimuleren", zo menen de twee experts van UBS AM.

Wat denkt u?

Invoer toevoegen

pagehit