Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
BELEGGEN 24-3-2017 09:19:00

Amsterdamse marktplaats voor domeinnamen wil Wallstreet.com voor 10 miljoen euro verkopen


Fotobron: Flickr, Terrapin Flyer

Het gaat om de Amsterdamse domeinnaammarktplaats Undeveloped. Dat werd eerder deze maand voor 4 miljoen euro overgenomen door de Amerikaanse beheerder en hoster Epik.com en mag daarom nu de rechten op de domeinnaam onder de hamer nemen, weet het Financieele Dagblad.

Het is voor het eerst dat Wallstreet.com in de publieke verkoop gaat. Het FD sprak erover met de oprichter van Undeveloped, Reza Sardeha. Hij zegt: "Wat dit domein uniek maakt is dat het een beschrijvende en geen generieke naam is als business.com. Iedereen kent Wall Street en heeft daar een associatie mee."

Sardeha hoopt dat de veiling 10 miljoen euro oplevert. Ter vergelijking, het door hem genoemde business.com verwisselde voor meer dan 300 miljoen euro van naam. Er rolt dus flink wat geld in de wereld van domeinnamen. Sardeha zegt te kunnen bogen op de nodige interesse.

De komende maanden gaat Undeveloped biedingen verzamelen. Daarna krijgen de hoogste vijf tot tien bieders een kans om de domeinnaam binnen te slepen in een gesloten veiling.

Wat denkt u?

Invoer toevoegen

pagehit