Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
SQUARE 1-10-2018 11:49:45

Analist adviseert opname van nieuw lid in mandje van FANG-aandelen


Fotobron: Pixabay

(finanzen.nl/finanzen.net) - Facebook, Amazon, Netflix en Alphabet (het moederbedrijf van Google) behoren tot de aandelen van Amerikaanse technologiereuzen, die enorm in tel zijn bij beleggers. Aandelenexpert Jim Cramer, ook bekend als host van televisieshows van CNBC, bedacht hier jaren geleden een acroniem voor: FANG. Later werd Apple door beleggingsgoeroes toegevoegd, waardoor tegenwoordig met name de term FAANG wordt gebezigd.

Lees hier meer over de achtergrond van FANG en FAANG

Dan Dolev, analist bij Nomura Instinent, laat Apple even buiten beschouwing en pleit voor de toevoeging van Square Mobile Payment Service aan dit gezelschap van techbedrijven, een contingent van bedrijven dat de afgelopen jaren zo'n sterk stempel heeft gedrukt op het beursklimaat van Wall Street.

In staat tot opschudden

Square zou de betalingsindustrie op dezelfde manier kunnen opschudden zoals Facebook, Amazon, Netflix en Alphabet (Google) dat in andere traditionele markten hebben gedaan, aldus de expert. Dolev is er voorstander van om de 'S' van Square toe te voegen aan de FANG-aandelen en ze tot de FANGS-groep te maken.

Dat Square gelijke tred kan houden met de sterke performance van (de genoemde) techreuzen is geen probleem, aldus de expert. Hij wijst erop dat het aandeel van Square in een jaar tijd meer dan verdrievoudigd is, terwijl de aandelenkoersen van Facebook, Amazon, Netflix en Alphabet, die de recordrit van de afgelopen negen jaar op Wall Street samen met Apple hebben geleid, in dezelfde periode beduidend minder snel toenamen. De koers van het aandeel Facebook stagneerde zelfs, mede door het dataschandaal dat dit jaar bekend werd.

Profiteren van de cryptomarkt

Het aandeel is in de afgelopen twaalf maanden met meer dan 230 procent aangedikt, aldus Dolev. Volgens hem hoeft deze rit geenszins voorbij te zijn. Hij vindt het aandeel niet te duur. "In elk geval niet als als je rekening houdt met het verwachte groeipercentage van de omzet. Dit maakt Square aantrekkelijker dan veel concurrenten of FANG-aandelen."

In lijn met zijn positieve vibes heeft de analist van Nomura zijn koersdoel voor het aandeel Square aanzienlijk verhoogd van 86 naar 125 dollar. Deutsche Bank is eveneens positiever geworden over de koersontwikkeling van het aandeel Square. Daar is het koersdoel verhoogd van 78 naar 98 dollar. Vrijdag heeft het Square-aandeel zelfs beter gepresteerd dan dit koersdoel. Het aandeel eindigde 1,07 procent hoger op 99,01 dollar.

Volg het historische koersverloop van Square via finanzen.nl

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over Facebook Inc.

25-4-2019 Facebook Buy Deutsche Bank AG
25-4-2019 Facebook Overweight JP Morgan Chase & Co.
25-4-2019 Facebook Buy UBS AG
25-4-2019 Facebook Outperform RBC Capital Markets
24-4-2019 Facebook Buy Goldman Sachs Group Inc.
meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

Alphabet A (ex Google) 1.138,61 -0,59% Alphabet A (ex Google)
Amazon 1.823,28 0,43% Amazon
Apple Inc. 178,97 -0,38% Apple Inc.
Facebook Inc. 181,06 0,11% Facebook Inc.
Netflix Inc. 354,39 0,62% Netflix Inc.
Square 64,66 1,43% Square
pagehit