Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
ABN AMRO 15-5-2019 10:30:00

Analisten vinden dat vizier van ABN Amro richting overnames moet


Fotobron: Pixabay.com

(finanzen.nl/AFN) - Volgens de kenners van KBC zou de Belgische vermogensbeheerder Bank Degroof Petercam een goede overnamekandidaat zijn, als die op de markt zou komen.

De slechtere operationele winst maakte dat de cijfers van ABN Amro niet echt iets waren om over naar huis te schrijven. De lagere kredietvoorzieningen hielpen het bedrijf toch aan respectabele cijfers. Toch blijft er druk op de resultaten van de bank.

Geen speciale uitkering aan aandeelhouders

De KBC-analisten waren teleurgesteld dat ABN Amro bij de jaarcijfers in februari geen speciale uitkering deed aan aandeelhouders. Ze begrijpen echter dat het bedrijf daarmee flexibel wil blijven en zijn vermogensbeheersactiviteiten uit wil breiden. In dat licht herhalen ze dat Bank Degroof Petercam een goede aanwinst zou zijn. Volgens mediaberichten komt die Belgische bank beschikbaar.

Afgezien daarvan blijft KBC vol vertrouwen dat ABN Amro zijn kosten verder kan terugdringen. De druk op de batenkant blijft wel een risico en ook voorzieningen kunnen het bedrijf geld kosten, al was het eerste kwartaal daarbij geruststellend.

Wat ook geruststellend is

ING merkt op dat de winst en rente-inkomsten iets onder de verwachting uitkwam. De berichten van ABN Amro over het kapitaal zijn geruststellend, zo merken de kenners ook op. De CET1-ratio van 18 procent voldoet aan hun verwachtingen.

KBC heeft een 'accumulate'-advies voor ABN Amro met een koersdoel van 27 euro. ING hanteert een 'hold'-advies en een richtprijs van 26,50 euro. Het aandeel ABN Amro stond woensdag tegn kwart over tien uur 2,50 procent lager op 18,74 euro.

LEES OOK: 'Winstdaling voor ABN Amro'

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over ABN Amro

meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

ABN Amro 18,85 -0,55% ABN Amro
pagehit