Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
APPLE 15-3-2019 16:17:47

'Apple aandeel is net een obligatie'

(finanzen.nl) - Zet Cowen maar op het lijstje van Apple bulls. De koers van de iPhone producent kan zomaar een vijfde omhoog denkt de beleggingsonderneming.

Cowen covert nu Apple, meldt CNBC. De analisten geven het aandeel een outperform-rating en een prijsdoel van 220 dollar voor de komende 12 maanden. De huidige koers ligt tegen de 184 dollar. De iPhone business blijft Apple aandelen opstuwen. Beleggers houden van de stabiele cash die Apple ermee weet te genereren.

Aandeel én obligatie

Apple heeft kenmerken van aandelen én van obligaties, meent analist Krish Sankar van Cowen. Apple heeft een wereldwijde sterke, loyale iPhone klantenbasis. Daaromheen zijn er steeds meer apparaten zoals wearables en nieuwe abonnementen en diensten.

Van de iPhone zijn 900 miljoen exemplaren in omloop. De oudste apparaten naderen de vijf jaar, de normale levensduur. Er komt daarom volgens Cowen een forse vervangingsvraag aan.

De iPhone-business staat voor uitdagingen omdat de concurrentie in de volwassen markt toeneemt en Apple voor zijn zeer dure nieuwste iPhone-modellen ook kritiek hebben gekegen.

Vervangingsvraag

Maar Cowen is van mening dat volwassen bedrijven beleggers stabiele toekomstige cashflows voor de komende vijf jaar bieden. Aangezien de meeste iPhone in vijf jaren vervangen moeten worden, betekent dit dat er jaarlijks 180 miljoen aan iPhone-verkopen mag worden verwacht, aldus de analist van Cowen.

Apple heeft de verliezen uit 2018 weggepoetst. Het aandeel is dit jaar met meer dan 15 procent is gestegen.

Cowen is ook bullish op de dienstentak van Apple, het schat dat de inkomsten uit diensten zullen verdubbelen in de komende twee jaar. Denk daarbij revenuen uit abonnementen, dataopslag en licentieopbrengsten.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over Apple Inc.

14-5-2019 Apple Overweight JP Morgan Chase & Co.
1-5-2019 Apple Overweight Morgan Stanley
1-5-2019 Apple Bernstein Research
1-5-2019 Apple Neutral Credit Suisse Group
1-5-2019 Apple Overweight JP Morgan Chase & Co.
meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

Apple Inc. 182,74 -3,31% Apple Inc.
pagehit