Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
AUTOSECTOR 26-2-2019 10:48:00

Automaker Peugeot richt zijn blik weer op Noord-Amerika


Fotobron: Pixabay

(AFN) - Noord-Amerikaanse liefhebbers van Peugeot moeten nog wel even geduld hebben, de verkoop begint pas in 2026. Behalve de terugkeer van Peugeot in Noord-Amerika gaat het bedrijf met Citroën de Indiase markt op en brengt het Opel naar Rusland. Doel is om minder afhankelijk te worden van Europa. De autoverkopen buiten Europa moeten over drie jaar al de helft meer zijn dan afgelopen jaar.

De gang naar nieuwe markten en de terugkeer op oude markten is onderdeel van het strategisch plan. Volgens dat plan wil PSA in 2021 ook de helft van zijn modellen in een geëlektrificeerde versie (hybride of volledig elektrisch) op de markt brengen. In 2025 moet er van alle modellen een dergelijke versie zijn.

De omzet van PSA groeide vorig jaar met bijna 19 procent tot 74 miljard euro. Onder de streep hield de automaker daar 3,3 miljard euro van over, tegen 2,3 miljard euro een jaar eerder. Die winstgevendheid wil PSA verder verhogen. In de doelstelling voor een operationele winstmarge van 4,5 procent telt vanaf nu ook de minder winstgevende Opel-Vauxhall-divisie mee.

Voor komend jaar verwacht PSA dat de automarkt in Europa stabiel blijft, maar voorzien de Fransen een krimp van de autoverkopen in China en Latijns-Amerika. In Rusland daarentegen verwacht de automaker wel een groei.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over Peugeot S.A. (PSA Peugeot Citroën)

16-5-2019 Peugeot Buy HSBC
14-5-2019 Peugeot Buy Merrill Lynch & Co., Inc.
14-5-2019 Peugeot Neutral UBS AG
26-4-2019 Peugeot Neutral Credit Suisse Group
25-4-2019 Peugeot Overweight JP Morgan Chase & Co.
meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

pagehit