BELEGGEN 6-12-2017 10:04:28

BAM en VolkerWessels keihard onderuit op de beurs na tegenvallers


Fotobron: BAM

(AFN/finanzen.nl) - Het duurde woensdagochtend zelfs even voordat de koers van BAM op de borden kwam en het bedrijf staat in de loop van de ochtend ruim 20 procent lager. BAM moest door de tegenvallers zelfs een winstwaarschuwing afleveren en wordt daarvoor hard afgestraft.

Bij VolkerWessels komt de klap ietsje minder hard aan, misschien ook omdat het bedrijf wel aan de prognose van 2017 vasthoudt. Toch gaat het bedrijf met bijna 15 procent onderuit woensdagochtend. Voor zowel Bam als VolkerWessels betekent dat dat ze hun koerswinsten van dit jaar in een klap uit handen kunnen geven.

Schade loopt in tientallen miljoenen euro's

BAM komt uit op een strop van circa 55 miljoen euro, bovenop eerdere verliezen op het project van bij elkaar 14 miljoen euro. Het bedrijf ziet zich daardoor genoodzaakt zijn winstverwachting voor 2017 te verlagen. Het gaat nu uit van een aanzienlijk lager resultaat voor belasting dan in 2016.

Ook bij VolkerWessels tellen de voorzieningen voor dit project inmiddels op tot in totaal zo'n 69 miljoen euro, zei een woordvoerder desgevraagd. Het bedrijf blijft wel bij zijn prognoses voor 2017, namelijk dat zowel het bedrijfsresultaat als de nettowinst hoger zal uitvallen dan vorig jaar.

Rijkswaterstaat kende de opdracht medio 2015 toe aan de twee bouwbedrijven, die allebei de helft van het project voor hun rekening nemen. De opdrachtsom bedraagt in totaal zo'n 600 miljoen euro. De oplevering stond gepland voor eind 2019.

"Wij zijn zeer teleurgesteld over deze aanzienlijke kostenoverschrijding", zei topman Rob van Wingerden van BAM. Hij benadrukte evenwel dat het bedrijf ondanks deze tegenvaller de juiste keuzes heeft gemaakt voor de toekomst.

BAM kwam vorige maand ook al met teleurstellende resultaten over het derde kwartaal. Analisten concludeerden toen al dat het bedrijf dit jaar waarschijnlijk niet aan de verwachtingen in de markt zou kunnen voldoen.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over Koninklijke VolkerWessels N.V. Registered Shs

meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

pagehit