Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
16-4-2019 22:10:50

Baas ASML stoort zich aan reacties politiek

HILVERSUM (AFN) - ASML-topman Peter Wennink stoort zich aan de politici die vorige week direct van staatsspionage spraken toen er berichten rondgingen over vermeende spionagepraktijken door China. In een interview met de NOS zegt hij dat dergelijke suggesties schadelijk zijn voor zijn bedrijf en voor de Nederlandse economie.

,,Wat ik niet begrijp, is dat op het moment dat zo'n bericht naar buiten komt, dat dan mensen in Den Haag over elkaar heen struikelen om maar voor de camera te komen om te roepen hoe erg dit allemaal is. Zonder dat ze vragen naar de feiten'', aldus Wennink.

,,Je kunt de indruk wekken dat we onverantwoordelijk bezig zijn met onze intellectuele eigendommen. Dat is niet zo. Wij zijn niet naïef. Maar die indruk is schadelijk voor ons. Voor onze mensen, voor onze klanten, voor onze leveranciers en voor de samenleving.''

De chipmachinemaker sprak vorige week al tegen dat het bedrijf slachtoffer is van Chinese spionagepraktijken. ASML verklaarde wel te zijn beroofd van gepatenteerde informatie door een handvol medewerkers. Maar van een nationale samenzwering zou geen sprake zijn. ASML benadrukte ook al dat de kwestie geen invloed zal hebben op toekomstige deals van het bedrijf in China.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over ASML NV

24-5-2019 ASML NV Buy Goldman Sachs Group Inc.
22-5-2019 ASML NV Buy Goldman Sachs Group Inc.
9-5-2019 ASML NV Overweight JP Morgan Chase & Co.
25-4-2019 ASML NV Hold Deutsche Bank AG
18-4-2019 ASML NV Buy Goldman Sachs Group Inc.
meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

ASML NV 170,40 0,02% ASML NV
pagehit