De bitcoin is binnen een jaar meer dan 1.000 procent in waarde gestegen. Lees onze bijdrage: Makkelijk bitcoins kopen? Dit zijn de mogelijkheden
AANDELEN 19-5-2017 09:21:09

'Banken en markten staan er beter voor'

BRUSSEL (AFN) - Europese banken zijn nu veel stabieler dan in het verleden. Ook de kapitaalmarkten staan er, gedragen door economisch herstel, beter voor. Dat concludeert de Europese Commissie vrijdag in een jaarlijks rapport over de financiële stabiliteit van de Europese Unie.

De commissie wijst erop dat de toestand van banken flink verschilt per lidstaat en per individuele bank, maar over het algemeen is er vertrouwen in de stabiliteit van de financiële instellingen. Dat beeld werd bevestigd door de resultaten van de stresstesten van vorig jaar. Banken beschikken over het algemeen over meer kapitaal en draaien op betere verdienmodellen dan voorheen.

Geïntegreerde markt

Volgens commissaris Valdis Dombrovskis (euro-zaken) is het noodzakelijk om te werken aan een volledige bankenunie en kapitaalmarktenunie in Europa. ,,Alleen als geïntegreerde markt zijn we in staat onze economieën te financieren en markten goed te laten functioneren."

Wat denkt u?

Invoer toevoegen

pagehit