De bitcoin is binnen een jaar meer dan 1.000 procent in waarde gestegen. Lees onze bijdrage: Makkelijk bitcoins kopen? Dit zijn de mogelijkheden
11-8-2017 08:09:20

Basic-Fit wil verder uitbreiden, vooral in Frankrijk


Fotobron: Basic Fit

AMSTERDAM (AFN) - Volgens topman Rene Moos is het bedrijf daarmee goed op weg om in heel 2017 zo'n 100 filialen erbij te krijgen. Basic-Fit werkt de laatste jaren sterk aan het uitbreiden van zijn sportscholenbestand. Het netwerk telt inmiddels 466 fitnessclubs. Dat is 27 procent meer dan een jaar terug. Het aantal leden steeg op jaarbasis met 22 procent naar een kleine 1,4 miljoen.

De opbrengsten van Basic-Fit groeiden in de eerste zes maanden van dit jaar met 26 procent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar, tot 156 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat (ebitda) ging met 23 procent tot 45,5 miljoen euro. Vanwege de vele nieuwe clubs rekent het bedrijf in de tweede helft van dit jaar op een versnelling van de winstgroei.

Winst of verlies?

Onder de streep bleef gecorrigeerd voor onder meer eenmalige posten 10,3 miljoen euro over, tegen een een aangepaste nettowinst van 2,7 miljoen euro over de eerste helft van vorig jaar.

Basic-Fit zette een jaar geleden overigens strikt genomen nog een nettoverlies in de boeken van dik 26 miljoen euro, wat nu is omgebogen in een resultaat van 2,2 miljoen euro positief. Dat verschil hangt onder meer samen met eenmalige kosten in verband met de beursgang in juni vorig jaar.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over Basic-Fit N.V.

meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

Basic-Fit N.V. 21,22 -0,40% Basic-Fit N.V.
pagehit