Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
TOMTOM 17-4-2019 11:42:47

Beleggers belonen TomTom voor sterke en solide kwartaalupdate


Fotobron: Pixabay

(finanzen.nl/AFN) - Topman Harold Goddijn van TomTom spreekt van een goede start van het jaar, ook al ging de opbrengsten bij de consumentendivisie verder omlaag. Recent sloot TomTom een aantal nieuwe contracten af voor zogeheten HD maps, waarmee het bedrijf zich volgens Goddijn een goede positie verschaft in deze "groeimarkt."

TomTom zal volgens Goddijn blijven investeren in zijn kaarten en navigatietechnologie. Het bedrijf ziet voor zichzelf duidelijk een rol weggelegd in de ontwikkeling van autonoom rijden.

Omzet

De totale omzet van TomTom uit voortgezette activiteiten, dus zonder de resultaten van de recent verkochte divisie Telematics, steeg het afgelopen kwartaal met 14 procent tot 169,5 miljoen euro. Daarvan is 102,9 miljoen euro afkomstig van Location Technology. De consumentendivisie boekte 4 procent minder omzet tot 66,6 miljoen euro.

Voor het hele jaar rekent TomTom op een omzet van 675 miljoen euro. Daarvan zal het leeuwendeel, zo'n 430 miljoen euro, op het conto van Location Technology komen. De vrije kasstroom van het bedrijf zal circa 10 procent van de omzet zijn.

Solide

"TomTom rapporteerde solide cijfers over het eerste kwartaal van het jaar", aldus analisten van ING. Daarbij wezen ze specifiek op de prestaties van de consumentendivisie, waar de omzetkrimp veel kleiner was dan voorzien.

De tak zag weliswaar de opbrengsten op jaarbasis met 4 procent terugvallen, maar de marktvorsers rekenden op een krimp met 18 procent. De onderdelen Automotive en Enterprise presteerden volgens ING "netjes" wat betreft omzetgroei.

ING hanteert een 'buy'-advies en een koersdoel van 9,50 euro voor het aandeel TomTom. Woensdag stond het aandeel net voor half twaalf bijna 4 procent hoger op 8,49 euro. Bekijk hier wat de stand nu is.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over TomTom N.V.

meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

TomTom N.V. 8,55 1,91% TomTom N.V.
pagehit