Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
TOPBELEGGER 7-3-2019 12:08:00

Beleggingslegende: 'Deze vier aandelen zullen blijven stijgen in de huidige bullmarkt'


Fotobron: Pixabay

(finanzen.nl) - Onlangs heeft Bill Miller uit de doeken gedaan wat zijn favoriete aandelen zijn. Amerikaanse aandelen welteverstaan. Als waardebelegger richt Miller zich op aandelen die volgens hem ondergewaardeerd zijn op de beurs. Deze zijn volgens hem bijzonder aantrekkelijk voor value investors, om zo in de laatste fase van de aan de gang zijnde bullmarkt hun beleggingsportefeuilles te versterken.

Hoewel veel experts de bullmarkt nu al dood verklaren, ziet Miller de door hen aangehaalde laatste fase van deze beleggingscyclus als een correctiefase die hem juist zal helpen om zijn beleggingsperformances op korte termijn een boost te geven. En bovenal stelt hij dat de bullmarkt uiteindelijk gewoon verdere voortgang zal vinden, zo meldt MarketWatch in navolging van een uitgebreid interview van hem met Institutional Investor.

Miller die 15 jaar (van 1991 tot 2005) als fondsmanager bij de Amerikaanse asset manager Legg Mason de S&P 500 wist te verslaan, heeft tegenwoordig zijn eigen beleggingsfirma: Miller Value Partners. De naam zegt het al, het is een beleggingshuis gespecialiseerd in waardebeleggen. Volgens fondsenvergelijker Morningstar weet zijn huidige beleggingsfonds, de Miller Opportunity Trust, al tien jaar lang de breed samengestelde S&P 500 te verslaan.

Met de term correctiefase doelt hij op de huidige kenmerken van de Amerikaanse markt. "De werkloosheid is laag, de inflatie is laag. En waarderingen zijn dit jaar met 15 tot 20 procent gedaald, omdat de winsten zijn gestegen, maar de aandelenkoersen niet." Zolang er geen significante macro-economische tegenvallers opdoemen en de waarderingen niet dramatisch veranderen, blijft hij volledig belegd.

Daarbij heeft hij het volste vertrouwen in vier aandelen van Amerikaanse bodem:

[1] Amazon

Amazon is een van Millers belangrijkste aandelen in portefeuille. Hij is al lang een uitgesproken fan van de online retailgigant. Hij investeerde al in 1997 in het bedrijf. Ook nu nog zijn de aandelen zeer aantrekkelijk, aldus de hedgefondsbeheerder. Ondanks enkele ernstige koersverliezen sinds de beursgang, heeft het aandeel zeer goed gepresteerd.

Miller vindt dat hij goed heeft gezaaid en goed zal oogsten. Volgens hem hebben veel mensen de boot gemist. Dat is een keuze. Miller: "Ik laat me door de koers van het aandeel van een bedrijf niet in verwarring brengen over de fundamenten van een bedrijf. Want het is zelden het einde van het verhaal."

[2] ADT Security Services

Een tweede favoriet is ADT Security Services. De vooruitzichten van het aandeel worden volgens Miller totaal onderschat. De onderneming richt zich op elektronische beveiligingssystemen, brandbeveiliging en andere alarmbewakingsdiensten voor particuliere en kleine bedrijven.

Miller schat de fair value van het aandeel op ongeveer het dubbele van de huidige prijs dankzij het erg goed te noemen vrije kasstroomrendement van tien procent.

[3] Facebook

Naast Amazon is Facebook het tweede giga-aandeel dat tot zijn favoriete stockpicks behoort. De keuze van de 69-jarige topbelegger is gebaseerd op punten die vergelijkbaar zijn met die van Amazon.

Facebook had vorig jaar vooral te lijden onder de schandalen over gegevensbescherming, privacy en boetes. Het aandeel verloor meer dan 40 procent. Maar Miller is optimistisch over het socialmediabedrijf. "Het is een van de meest gehate namen en wordt momenteel met een discount verhandeld", zegt Miller over Facebook.

[4] Avon Products

Last but not least zijn de aandelen van de parfumfabrikant Avon Products zeker een investering waard, aldus de beleggingsexpert. Ook hier ziet Miller een grote kans. De aandelenkoers heeft de laatste tijd aanzienlijk te lijden gehad en bereikte hét dieptepunt in zeventig jaar tijd.

Dat maakt het aandeel goedkoop en beleggen in Avon zeer aantrekkelijk. De belegger voorspelt dat de waarde zal verdrievoudigen dankzij een nieuw managementteam. En daar komt nog bij dat Miller denkt dat er volgend jaar een echt herstel komt in de opkomende markten, en daar woont een belangrijk deel van de klantenkring van Avon Products.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over ADT Inc Registered Shs

meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

ADT Inc Registered Shs 6,22 -1,74% ADT Inc Registered Shs
Amazon 1.815,48 -2,38% Amazon
Avon Products Inc. 3,60 3,15% Avon Products Inc.
Facebook Inc. 180,87 -2,40% Facebook Inc.
pagehit