Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
BEAR MARKET 15-10-2018 10:22:00

Beleggingsstrateeg: 'Kans op bear market na de correctie is onwaarschijnlijk'


Fotobron: Freeimages.com

(finanzen.nl) - Door de recente correctie liep onder andere de Amerikaanse technologiebeurs Nasdaq tegen het zwaarste verlies in zeven jaar aan. En de S&P 500 boekte vijf dagen op rij verlies. Waarom denkt beleggingsstrateeg Luca Paolini dat er geen sprake is van een opmaat is naar een nieuwe bear market?

Ten eerste verraste de voorzitter van de Federal Reserve in de Verenigde Staten door de aankondiging dat rentetarieven nog lang niet een neutraal niveau hebben bereikt. Obligaties zakten daarop weg, de yield op 10-jaar lopend Amerikaans schuldpapier steeg met 20 basispunten.

Een tweede oorzaak is volgens de strateeg dat de handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China beginnen te wegen op de wereldeconomie. Niet alleen is de wereldwijde productie tot het laagste punt in twee jaar gedaald, ook is er een piek in het aantal bedrijven dat de winstverwachting verlaagt. Door een stijgende olieprijs zouden beleggers het idee kunnen krijgen dat een bear-market aanstaande is.

Dat acht Paolini echter onwaarschijnlijk. "Op de middellange termijn schetsen onze modellen een bemoedigend beeld", schrijft de strateeg. "In vergelijking met januari 2018, toen de markten dreigden een duikvlucht te nemen, zijn de factoren positiever dan toen."

De waarderingen van aandelenmarkten zijn nu lager, en beleggers waren in aanloop naar de sell-off niet overdreven optimistisch. Dat suggereert dat de kans op een verdere sell-off klein is.

LEES OOK: 'Hoe spot je een bearmarket?'

Wat denkt u?

Invoer toevoegen

pagehit