Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
BREXIT 4-3-2019 10:53:11

'Bij een no deal-Brexit verdwijnt mogelijk Amsterdamse notering van Shell en Unilever'


Fotobron: Pixabay

(finanzen.nl) - Voor de fysieke handel in goederen is het scenario van de no deal-Brexit voor niemand een pretje. Maar bij de aandelenhandel kan Londen wel eens als winnaar naar voren komen.

Dat stellen vertegenwoordigers van grote Europese vermogensbeheerders maandag tegenover het FD.

Grote Nederlandse beursfondsen met een dubbele notering in Amsterdam en Londen komen bij de no deal-Brexit voor een dilemma te staan. Denk aan bedrijven als Shell, Unilever en RELX.

Bij een no deal-Brexit is Londen als handelsplaats plots niet meer automatisch erkend door de Europese Unie. Tegelijk is de omvang van de handel in aandelen Shell en Unilever groter in Londen.

Om de beste prijs te vinden is het dan ook belangrijk voor beleggers om op het meest liquide platform te kunnen handelen.

Volgens Vincent Dessard van de brancheclub van Europese vermogensbeheerders kan dit alles ertoe leiden dat bedrijven hun tweede notering schrappen, zegt hij tegen het FD.

In het geval van Shell en Unilever zou dat betekenen dat de Amsterdamse notering vervalt ten faveure van de notering in Londen. De Londense aandelenhandel kan nog een extra impuls krijgen, als strengere Europese regels rond zogenoemde 'dark pools' bij de aandelenhandel worden losgelaten.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over Unilever N.V.

20-5-2019 Unilever Hold Jefferies & Company Inc.
3-5-2019 Unilever Outperform Credit Suisse Group
24-4-2019 Unilever Neutral UBS AG
23-4-2019 Unilever Neutral Goldman Sachs Group Inc.
23-4-2019 Unilever Buy Deutsche Bank AG
meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

Shell (Royal Dutch Shell) (A) 29,00 0,29% Shell (Royal Dutch Shell) (A)
Unilever N.V. 53,91 -0,28% Unilever N.V.
pagehit