Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
CRYPTOMUNTEN 21-8-2017 10:14:42

Bitcoin cash flink hoger na volatiel weekend


Fotobron: Flickr, Zach Capley (CC BY-SA 2.0)

De cryptomunt begon vrijdagochtend rond de 450 dollar en steeg gestaag alsmaar verder. De piek lag op zaterdagmiddag, toen de munt ineens bijna 1.000 dollar waard was, een absolute recordhoogte voor de munt die nog geen maand bestaat.

Die stijging van meer dan 100 procent binnen anderhalve dag was wat al te veel van het goede en daarna zwakte de munt dan ook weer af. Maandagochtend rond de klok van 10:00 uur staat bitcoin cash op ongeveer 700 dollar, nog altijd ruim 50 procent hoger dan vrijdagochtend.

De reden voor de flinke koersschommelingen vindt zijn oorsprong in de reden dat de bitcoin cash zich afsplitste van de bitcoin. De mensen achter de nieuwe munt wilden grotere blokken transacties kunnen verwerken. Bij bitcoin gaat dit in blokken van slechts 1 megabyte (binnenkort 2), bij bitcoin cash nu in 8 megabyte.

Transacties kunnen daarmee sneller verwerkt worden, maar de proef moest nog altijd wel op de som genomen worden. Konden zulke grote blokken ook daadwerkelijk verwerkt worden. Ja, bleek afgelopen woensdag, want toen lukte het zogenoemde 'miners' om zo'n groot blok te verwerken.

Handelaars slaan toe

Voor veel handelaars in cryptomunten was dat blijkbaar reden om bitcoin cash in te gaan slaan, want de munt begon flink te stijgen. Het handelsvolume in de munt lag zaterdagmiddag zelfs hoger dan dat van de bitcoin.

De hogere prijs kan als een vliegwiel werken voor de bitcoin cash. Want voor de 'miners' - zij verwerken transacties en krijgen daarvoor nieuwe munten - wordt het bij een hogere prijs aantrekkelijker om zich op bitcoin cash te storten.

Bitcoin-ontwikkelaar Jimmy Song schrijft op Coindesk.com: "De stijgende prijs kan voor 'miners' een reden zijn om hun computerkrachten toe te wijden aan de bitcoin cash en die dus weg te halen bij de bitcoin. Door de nieuwe koersstijging verdienen miners van bitcoin cash zo'n 2 procent meer dan bij bitcoin."

Wat denkt u?

Invoer toevoegen

Valuta in dit artikel

BCC/USD 414,439788818359 -4,05862426757813
-0,97
pagehit