Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
CFDS 25-7-2018 10:54:48

Capital.com start met gebruiksvriendelijke manier om in CFDs te beleggen


Fotobron: Pixabay

(finanzen.nl) - Capital.com zet technologie in op basis van 'Artificial Intelligence' (AI). Het fintechbedrijf stelt dat het "met deze innovatieve technologie beleggers wil helpen om het effect van beslissingen op basis van emoties, wat vaak leidt tot verlies, te minimaliseren."

Via het platform van Capital.com (online beschikbaar en via een app) kan in een zeer groot aantal financiële instrumenten worden belegd.

Denk daarbij aan onder meer indices, aandelen, commodities, valuta's en cryptomunten. Het fintechbedrijf wil zich van andere aanbieders onderscheiden met de in eigen huis ontwikkelde AI-technologie: SmartFeed. Hiermee zouden gebruikers hun beleggingen slimmer en met meer onderbouwing moeten kunnen uitstippelen.

Analyseren van risico's

"De AI-oplossing werkt op basis van het daadwerkelijke gedrag van iedere individuele gebruiker en ondersteunt hem of haar bij het nemen van de juiste beslissingen", zo stelt het op woensdag gepubliceerde persbericht. "De tool analyseert de transacties van elke gebruiker en geeft duidelijk aan wanneer aankopen en verkopen risico's met zich meebrengt of een negatieve impact kan hebben op de beleggingsresultaten."

Ivan Gowan, topman van Capital.com, stelt dat SmartFeed zo is ontworpen dat het beleggers bewust maakt van hun eigen emoties die onbewust, en vaak op basis van vooroordelen, hun beslissingen beïnvloeden. "Op basis van unieke, individuele data krijgt iedere gebruiker informatie die maximaal aansluit op de eigen persoonlijke situatie." Dit moet volgens hem één van de manieren zijn waarop het platform concreet invulling geeft aan de keuze om een katalysator te zijn als het gaat om verstandig en afgewogen te beleggen."

Regels van de ESMA

Volgens Gowan heeft zijn bedrijf vanaf de oprichting heeft de focus geheel gelegd op hoe gebruikers maximaal resultaat kunnen behalen met het platform. Hij zegt dat Capital.com de de eerste CFD-aanbieder in Europa is die volledig voldoet aan de nieuwe regelgeving van de European Securities and Markets Authority (ESMA).

"Het team heeft ervoor gekozen om al te gaan werken op basis van deze nieuwe 'spelregels' voordat deze per 1 augustus 2018 van kracht worden. Capital.com is blij met deze nieuwe standaard voor de sector."

De ESMA heeft een reeks maatregelen afgekondigd die ervoor moeten zorgen dat consumenten worden gevrijwaard van te grote risico's of risico's die zij niet kunnen voorzien. Deze nieuwe maatregelen gaan per 1 augustus in en dat (als test) voorlopig voor een periode van drie maanden.

Negatieve effecten van hefbomen

Deze maatregelen moeten onder meer bescherming bieden tegen negatieve effecten van 'hefbomen' om te voorkomen dat consumenten meer geld kunnen verliezen dan zij hebben ingelegd. Daarnaast zijn de nieuwe regels een betere bescherming tegen verliezen bij het beëindigen van posities en zijn er vastgestelde 'leverage'-niveaus voor elke 'asset class'.

De ESMA heeft ook bepaald dat er geen geld mag worden betaald aan de consument bij het openen van een rekening en er moet continu inzicht worden gegeven in de rendementshistorie.

Wat denkt u?

Invoer toevoegen

pagehit