ASML 16-5-2018 09:00:30

'Chinezen bestellen vernieuwde productiemachine bij ASML'


Fotobron: ASML

(finanzen.nl/AFN) - Het zou daarbij gaan om een vernieuwend EUV-apparaat, die het mogelijk maakt om meer transistoren op een chip te zetten waardoor computers sneller worden.

De aanschaf moet het door de Chinese staat gesteunde SMIC helpen bij de verdere ontwikkeling en productie van chips. Zakenkrant Nikkei Asian Review kwam als eerste met het nieuws naar buiten.

De krant schrijft dat de order in april heeft geplaatst, nadat de Verenigde Staten naar buiten bracht dat het land een embargo legde op het gebruik van Amerikaans componenten en diensten door ZTE, de Chinese maker van telecommunicatieonderdelen. Die ban is geldig voor zeven jaar. SMIC heeft zich met speciale financiering van de Chinese overheid ingedekt voor de aanschaf van zeer dure machines.

ASML zelf wilde niet reageren op de vraag of de Chinezen een bestelling hadden geplaatst. Wel zei een woordvoerder tegen Nikkei dat er geen restricties gelden voor ASML om zaken te doen met China. Klanten worden volgens het bedrijf wereldwijd gelijk behandeld.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over ASML NV

21-1-2019 ASML NV Overweight JP Morgan Chase & Co.
18-1-2019 ASML NV Outperform RBC Capital Markets
18-1-2019 ASML NV Buy UBS AG
17-1-2019 ASML NV Overweight Barclays Capital
14-1-2019 ASML NV Buy UBS AG
meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

ASML NV 141,74 -1,25% ASML NV
pagehit