Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
DANONE 19-2-2019 09:58:00

Danone profiteert van vraag flesjes bronwater, maar verhult de problemen in Marokko


Fotobron: Danone

(finanzen.nl/AFN) - Danone zag op vergelijkbare basis de omzet in 2018 met 2,9 procent aandikken tot ruim 24,6 miljard euro. Dat was meer dan kenners in doorsnee hadden voorzien. Als de resultaten uit Marokko buiten beschouwing worden gelaten, was sprake van een omzetgroei met 3,6 procent. In dat land had Danone last van een flinke boycot door consumenten.

De verkoop van babyvoeding liep tegen het einde van het jaar iets terug, viel dinsdag verder op te maken uit een handelsbericht. Dat kwam onder meer door een afzwakkende vraag in China, goed voor bijna een derde van de omzet uit babyvoeding. Voor dit jaar denkt Danone dat het de omzet en winst zal groeien, door kostenbesparingen en de trend van consumenten richting gezonder eten.

Zonder de mysterieuze boycotactie van Marokkaanse consumenten zouden de cijfers een stuk beter zijn geweest, zo schrijft de Belgische krant De Tijd. De boycot is volgens De Tijd al tien maanden oud, en Danone lijkt de actie maar niet onder controle te krijgen. "Wie aan de basis ligt van de boycot, is niet helemaal duidelijk. De actie lijkt terug te brengen tot een anonieme oproep op sociale media die in april vorig jaar verscheen."

De koopstaking kan worden gezien als een Marokkaanse versie van de beweging van de gele hesjes. Er werd opgeroepen om Franse producten niet meer te kopen uit protest tegen de levensduurte en de te grote greep van grote bedrijven op de economie. Financieel directeur Cécile Cabanis zei in een toelichting dat Danone in Marokko geen herstel verwacht voor het einde van dit jaar.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over Unilever N.V.

20-5-2019 Unilever Hold Jefferies & Company Inc.
3-5-2019 Unilever Outperform Credit Suisse Group
24-4-2019 Unilever Neutral UBS AG
23-4-2019 Unilever Neutral Goldman Sachs Group Inc.
23-4-2019 Unilever Buy Deutsche Bank AG
meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

Unilever N.V. 53,91 -0,28% Unilever N.V.
pagehit