De bitcoin is binnen een jaar meer dan 1.000 procent in waarde gestegen. Lees onze bijdrage: Makkelijk bitcoins kopen? Dit zijn de mogelijkheden
BELEGGEN 12-10-2017 09:59:59

De Dow Jones-index stevent af op het saaiste record ooit


Fotobron: Flickr, Bill Smith (CC BY 2.0)

De dagen waarop de grote Europese en Amerikaanse graadmeters meer dan 1 procent bewegen, al is het omhoog of omlaag, zijn dit jaar nog net niet op de vingers van een hand te tellen. Maar heel veel valt er niet te beleven op de beurzen.

En dat blijkt ook wel uit de cijfers. Beleggingssite Bespoke dook diep in de cijfers en kwam tot de conclusie dat de toonaangevende Amerikaanse Dow Jones-index sinds 1900 slechts één keer een kleinere dagelijkse beweging doormaakte dan tot nu toe in 2017.

Met een volatiliteit die ook op recordlaagtes ligt momenteel is dat geen grote verrassing. De Dow Jones beweegt tot nu toe in dit jaar gemiddeld 0,306 procent per dag. Alleen in 1964 was de dagelijkse beweging nog lager, namelijk 0,302 procent per dag.

Maar 2017 is natuurlijk nog niet voorbij. Dat betekent twee dingen: de volatiliteit en dagelijkse beweging kunnen nog flink omhoog schieten.

Maar gezien het koersverloop van de afgelopen maand lijkt het waarschijnlijker dat de Dow Jones nog een serieuze gooi naar het saaie record gaat doen. Sinds het begin van september beweegt de Dow Jones gemiddeld met 61 punten per dag. Dat is recordkoers, want als de index de rest van het jaar gemiddeld met minder dan 65 punten per dag beweegt wordt 2017 officieel het saaiste beursjaar ooit.

Wat denkt u?

Invoer toevoegen

Indices in dit artikel

Dow Jones 24.798,24
0,59%
pagehit