De bitcoin is binnen een jaar meer dan 1.000 procent in waarde gestegen. Lees onze bijdrage: Makkelijk bitcoins kopen? Dit zijn de mogelijkheden
CIJFERS 12-10-2017 08:49:57

De cijfers van Fagron vallen een beetje tegen, vindt ING


Fotobron: Fagron

AMSTERDAM (AFN) - Het handelsbericht over het derde kwartaal van Fagron voldoet niet aan de verwachtingen. Dat constateren analisten van ING donderdag in een reactie.

Omdat ook de waardering van het aandeel ,,fair'' is en er meer zichtbaarheid nodig is over de faciliteit in Wichita, verlagen de marktvorsers het beleggingsadvies op het aandeel van buy naar hold. Het koersdoel gaat eveneens omlaag, van 14,50 euro naar 14 euro.

Het aandeel Fagron sloot woensdag op 12,58 euro.

De cijfers

Fagron heeft de omzet in het derde kwartaal nagenoeg stabiel gehouden op 103,6 miljoen euro. Op vergelijkbare basis was volgens het bedrijf wel sprake van 2,4 procent groei. De leverancier aan apotheken blijft naar eigen zeggen onverminderd positief over de groeimogelijkheden in de markten waarin het bedrijf actief is.

In Europa boekte Fagron naar eigen zeggen "goede resultaten", al werd de groei afgeremd door achterstanden bij externe laboratoria die de ingekochte grondstoffen analyseren. Die hadden een nadelig effect op de omzetontwikkeling van circa 2,6 procent, zei topman Hans Stols in een toelichting op de omzetcijfers. "Het grootste gedeelte van die gemiste omzet zijn we kwijt, want klanten hebben altijd een alternatief."

Het bedrijf werkt naar eigen zeggen aan een oplossing. Bekeken wordt of andere laboratoria het werk kunnen overnemen. "Dat vergt een aantal administratieve handelingen en dat duurt een paar maanden", zei Stols. Maar tot extra kosten leidt het volgens de topman niet. Fagron verwacht de achterstanden in de uitlevering in het eerste kwartaal van 2018 grotendeels te hebben ingelopen, zodat ook de omzet dan weer op schema loopt.

In Noord- en Zuid-Amerika groeide de omzet met respectievelijk 4,1 en 3,4 procent, afgezien van wisselkoerseffecten. Fagron is actief in gesprek met diverse partijen over mogelijke overnames om zijn posities in zijn belangrijkste markten te verstevigen. Daarbij wordt volgens Stols met name gekeken naar kleinere kandidaten, met een omzet tot 25 miljoen euro, in diverse segmenten en landen.

Wat denkt u?

Nieuws voor Fagron SA

Meer nieuws

Analisten over Fagron SA

meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

Fagron SA 11,02 -0,27% Fagron SA
pagehit