Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
GESPONSORD 2-7-2018 10:51:48

De staalproducent uit Luxemburg heeft vooruitgang geboekt met het Action 2020 plan


Fotobron: Vontobel

Vooral wat betreft de activa optimalisatie binnen de Verenigde Staten en de herstructurering van de Europese activiteiten heeft ArcelorMittal veel progressie geboekt. Zo zet het bedrijf zijn kasoverschot in om schulden verder terug te kunnen brengen. De kostenreductie die dit uiteindelijk met zich mee zal brengen wil het bedrijf terug laten vloeien richting zijn aandeelhouders.

De resultaten over het eerste kwartaal van ArcelorMittal lieten een stijging van de EBITDA zien met 17.3% tot EUR 2.5 miljard op kwartaalbasis. Dit zou neerkomen op een EBITDA van USD 118 per ton ijzererts. Het bedrijf profiteerde vooral van toegenomen staalverschepingsvolumes en prijsstijgingen. Zo stegen de staalprijzen op kwartaalbasis met 8.2%.

Recent introduceerde ArcelorMittal een nieuwe toepassing van staal in de bouw. Dit concept wordt ook wel ‘steligence’ genoemd en biedt een nieuwe constructiemethode, waarbij gemodulariseerde staalcomponenten worden toegepast wanneer dit mogelijk is.

Volgens de staalproducent zou dit de kosten voor de aanleg van funderingen met 39% moeten verlagen en de kosten voor de bouw van gevels, trappenhuizen en andere bouwtechnische componenten met 11% in vergelijking tot oudere constructiemethodes.

Steligence is het resultaat van jaren onderzoek naar de ontwikkeling van staalverwerking binnen de bouw. Deze technologie kan voor nieuwe kansen zorgen voor de staalproducent uit Luxemburg. Het blijft echter afwachten of dit ook daadwerkelijk gaat gebeuren.

Een meerderheid van de analisten geeft een koopadvies voor het aandeel. Op het moment van schrijven wordt het aandeel verhandeld voor circa EUR 27.30 (22.06.2018). Het hoogste koersniveau voor dit jaar ligt tot nu toe op EUR 30.62.

De toekomstige koers van het aandeel is onderhevig aan verscheidene politieke, industriële en sectorspecifieke alsmede economische factoren. Beleggers zouden rekening moeten houden met deze risico’s wanneer zij hun investeringsbeslissingen nemen. Ontwikkelingen kunnen op ieder moment anders zijn dan waar beleggers op rekenen, wat kan resulteren in kapitaalverliezen.

Vontobel producten op de ArcelorMittal zijn verkrijgbaar bij DEGIRO.

Investeringsidee ArcelorMittal

Investmentidee MT BEST Turbo | X529V Long

Investmentidee MT BEST Turbo | X531V Long

Investmentidee MT BEST Turbo | Y411V Short

Investmentidee MT BEST Turbo | Y879V Short

Ontdek Vontobel’s productaanbod op www.beursproducten.vontobel.com/NL/NL.

Wat denkt u?

Invoer toevoegen

pagehit