Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
AEX 14-11-2017 08:24:49

Deze 6 dingen moet je weten over de beurs vandaag

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam lijkt dinsdag met een kleine winst te openen. Ook elders in Europa zullen de beursgraadmeters licht hoger beginnen. Beleggers verwerken onder meer macro-economische cijfers uit China en Duitsland.

1. Duitse economie groeit harder dan verwacht

De Duitse economie groeide in het derde kwartaal met een voorlopige 0,8 procent op kwartaalbasis. Economen gingen uit van een groei van 0,6 procent. In China bleven de industriële productie en de winkelverkopen in oktober achter bij de verwachtingen.

2. Luxemburgse nieuwkomer

Op het Damrak wordt het Luxemburgse beleggingsfonds Reinet Investments als nieuwkomer verwelkomd.

3. Strenge kapitaaleisen voor Flow Traders

Bedrijven als Flow Traders weten de aandacht op zich gericht. De strenge Nederlandse bonusregels die gelden voor bankiers gelden voortaan ook voor handelshuizen die tot nu toe een uitzonderingspositie hadden. De Nederlandsche Bank (DNB) scherpt onder druk van de Europese bankenautoriteit (EBA) ook de kapitaalregels voor de huizen aan.

4. DSM focust op 3D-printing

DSM kondigde aan zich scherper toe te gaan leggen op 3D-printing. Het speciaalchemiebedrijf brengt bestaande activiteiten die daarmee samenhangen onder in een nieuw bedrijfsonderdeel, genaamd DSM Additive Manufacturing. Verder maakte het bedrijf bekend een samenwerking aan te gaan op het gebied van windenergie in de Verenigde Staten.

5. Kardan wil regeling treffen

Kardan liet weten een regeling proberen te treffen met investeerders nu een verkoop van dochteronderneming Tahal op zich laat wachten. Eerder zei de Israëlische investeerder ervan uit te gaan dat met de verkoop van bezittingen, met name Tahal, genoeg geld wordt opgehaald om ook volgend jaar aan zijn betalingsverplichtingen te kunnen voldoen.

6. Slotstanden, valuta en olie

De Europese beurzen begonnen de week met verlies. De AEX-index sloot 0,4 procent lager op 545,43 punten en de MidKap daalde 0,8 procent tot 816,17 punten. De beurzen in Londen Frankfurt en Parijs verloren 0,2 tot 0,7 procent. In New York sloten de beurzen licht hoger.

De euro was 1,1673 dollar waard, tegen 1,1657 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie zakte 0,4 procent in prijs tot 56,53 dollar. Brentolie werd 0,5 procent goedkoper op 62,86 dollar per vat.

Wat denkt u?

Invoer toevoegen

Indices in dit artikel

AEX 562,22
0,21%
AMX 846,40
0,25%
pagehit