De bitcoin is binnen een jaar meer dan 1.000 procent in waarde gestegen. Lees onze bijdrage: Makkelijk bitcoins kopen? Dit zijn de mogelijkheden
BELEGGEN 11-8-2017 11:15:04

Deze aandelen profiteren van de onrust rond Noord-Korea


Fotobron: Flickr, (stephan) (CC BY-SA 2.0)

Die hebben we in Nederland niet, maar op de Amerikaanse beurs staan er wel wat aandelen uit die sector genoteerd. CNBC noemt als voorbeelden vliegtuigmaker Lockheed Martin, communicatiebedrijf L3 Technologies en wapenmaker Raytheon.

Deze bedrijven zijn alle drie leverancier aan het Amerikaanse leger en raken om die reden in trek onder beleggers als de oorlogsdreiging toe begint te nemen. Hoe cru het ook klinkt, een oorlog is namelijk gewoon goede business voor deze bedrijven en dus ook hun aandeelhouders.

Analist Peter Arment van onderzoeksbureau Baird verhoogt zijn koersdoel voor Raytheon daarom meteen maar met 25 procent. Arment ziet de vraag naar de afweer- en raketsystemen van het bedrijf flink toenemen in de komende tijd en de groei voor 2018 dus ook.

Ook los van de Noord-Koreaanse dreiging zien defensie-aandelen er sterk uit, volgens Erin Gibbs, portfoliobeheerder van S&P Global. "Het is nog niet zo geweldig als we zouden willen", zegt Gibbs. "We verwachten 9 procent winstgroei dit jaar en 10 procent volgend jaar, dus het niet niet fantastisch."

Maar Raytheon en Rockwell Collins, dat informatiesystemen voor de luchtvaart maakt, zijn volgens Gibbs wel aanraders. "We zien in die twee het meeste waarde en groeipotentie. Dit zouden mogelijk je beste gokken kunnen zijn, of het nou wel of niet escaleert met Noord-Korea."

Wat denkt u?

Invoer toevoegen

pagehit