Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
BUFFETT 22-2-2019 13:06:57

Dit kunnen we verwachten van Warren Buffetts aandeelhoudersbrief


Fotobron: Flickr, Fortune Live Media (CC BY-NC-ND 2.0)
(finanzen.nl) - Analisten van Morgan Stanley zetten vijf voorspellingen op een rijtje.

1) Investeringen

Buffett zal volgens de Amerikaanse zakenbank dieper ingaan op zijn positie in financials, Apple en in zijn opmerkelijke investering in Oracle, dat Berkshire kocht in het derde kwartaal van 2018, maar direct weer verkocht in het afgelopen kwartaal. Dit strookte niet met de kopen-en-houden-strategie die Buffett doorgaans hanteert.

2) Terugkoop van eigen aandelen

In juli van vorig jaar zag Berkshire af van zijn eis om alleen eigen aandelen in te kopen als de koers/boekwaarde onder de 120 procent kwam. In het derde kwartaal van vorig jaar kocht Berkshire 928 miljoen dollar aan eigen aandelen op, circa 135 procent boven de gemiddelde boekwaarde in het kwartaal. Dit kan de nieuwe eis worden als Berkshire eigen aandelen wil inkopen. Morgan Stanley verwacht dat Berkshire in het vierde kwartaal van 2018 circa 2,5 miljard dollar aan eigen aandelen heeft ingekocht. Voor heel 2019 is de raming 10 miljard dollar.

3) Fusies en overnames

Buffett stelde vorig jaar dat de waarderingen van bedrijven te hoog zijn. Hoe kijkt hij nu tegen fusies en overnames aan? Volgens Morgan Stanley kan de beleggingsgoeroe het hier in zijn jaarlijkse aandeelhoudersbrief over hebben.

4) Nieuwe joint ventures

Morgan Stanley verwacht een update over de healthcare joint venture met Amazon en JPMorgan. Buffett kan ook nog dieper ingaan op THREE, een platform voor mkb-verzekeringen.

5) Andere punten

Hoe zit het met het bestuur van Berkshire? Gaan daar binnenkort veranderingen in plaatsvinden of blijft Buffett nog even aan het roer staan? Wat vindt hij verder van de handelsontwikkelingen, de belastinghervormingen en immigratie? "We weten niet precies wat Buffett zal bespreken, maar de brief zal ongetwijfeld nieuwe inzichten geven", aldus de analisten van Morgan Stanley.

Morgan Stanley stelde dat de terugval van de Amerikaanse hoofdgraadmeter S&P 500 hoogstwaarschijnlijk een impact zal hebben gehad op Berkshires aandelenportefeuille ter waarde van 200 miljard dollar. Eind 2018 was Apple de grootste positie van het investeringsfonds en alleen al deze belegging zou al een hap van 17 miljard dollar uit de waarde van de portefeuille hebben gehaald.

Morgan Stanley verwacht wel dat de operationele winst van Berkshire in het afgelopen jaar steeg van 3,3 miljard naar 5,5 miljard dollar, geholpen door posities in verzekeraars, industrials, retail en spoorwegen.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over Berkshire Hathaway Inc. B

meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

pagehit