Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
BELEGGEN 20-3-2017 15:55:12

Eindelijk een koopadvies voor Snap


Fotobron: Snapchat

Analist James Cakmak van Monness was na vijf houd- en zes verkoopadviezen de eerste die beleggers juist aanraadde om het aandeel Snap te kopen. Daar zit wel een flinke dosis risico aan vast, moet de analist zelf ook toegeven. Maar toch ziet hij de potentie, schrijft Business Insider.

Volgens Cakmak kan Snap in de toekomst mogelijk de camera-app vervangen. Snap noemt zichzelf in de papieren voor de beursgang een camerabedrijf en wil ook innovatieve camera's gaan ontwikkelen. Een sterk punt, vindt Cakmak, want volgens hem is de digitale camera sinds de uitvinding in 1975 weinig ontwikkeld.

Daarnaast is er natuurlijk nog de huidige 'core business' van Snap, de onder jongeren razend populaire app Snapchat. Cakmak denkt dat er meer ruimte voor Snapchat ligt om te groeien ten opzichte van concurrenten als Facebook en Instagram (ook onderdeel van Facebook).

Een risico is het wel

Het koopadvies komt wel met de nodige disclaimers. "We weten dat we misschien te veel 'credit' geven aan onbewezen kwaliteiten om een bedrijf te bouwen in plaats van alleen een product, maar we zien meer in Snap dan anderen denken dat er is", valt te lezen.

En ook: "Er hangt een substantieel risico aan vast, maar we zijn bereid het voordeel van te twijfel te geven op basis van wat we weten van Snap en wat we weten over wat de concurrentie doet."

Cakmak plakt een koersdoel van 25 dollar op Snap. Het bedrijf ging naar de beurs voor 17 dollar, steeg de eerste dag ontzettend hard en zakte vervolgens weer weg richting de 17 dollar. Maandag koerst het aandeel rond de 20 dollar.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over Snap Inc. (Snapchat)

27-3-2017 Snap Neutral UBS AG
27-3-2017 Snap Neutral JP Morgan Chase & Co.
27-3-2017 Snap Overweight Morgan Stanley
2-3-2017 Snap Reduce Nomura
meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

Snap Inc. (Snapchat) 13,55 -3,97% Snap Inc. (Snapchat)
pagehit