De bitcoin is binnen een jaar meer dan 1.000 procent in waarde gestegen. Lees onze bijdrage: Makkelijk bitcoins kopen? Dit zijn de mogelijkheden
BELEGGEN 19-5-2017 10:09:15

Esperite keldert 30 procent door problemen met jaarverslag


Fotobron: Flickr, Sten Dueland (CC BY-SA 2.0)

(AFN) - Esperite is nog steeds van plan om vrijdag zijn jaarcijfers over 2016 en een tussentijds handelsbericht over het eerste maanden van dit jaar naar buiten te brengen. Dat zei topman Frédéric Amar vrijdag tegen het ANP. Maar hij benadrukte wel dat veel afhankelijk is van gesprekken met de accountant.

Die gesprekken staan vrijdagmiddag op de rol. Volgens Amar is het nog niet duidelijk of er met de boekhouders een overeenkomst kan worden gesloten zodat een en ander gedeeld kan worden met beleggers. Hij sprak van "moeilijke een technische zaak" waarvan het langer duurt dan gedacht om op te lossen. Inhoudelijk wilde hij daar niet op ingaan.

Esperite stelde onlangs de publicatie uit naar vrijdag 19 mei. Dat werd gedaan omdat de onderneming en haar accountant naar eigen zeggen meer tijd nodig hadden om een onlangs goedgekeurde externe financiering in de boeken te verwerken. Maar in de tussentijd bleek ook dat dochteronderneming Genoma failliet is verklaard door een Zwitserse rechter.

Volgens Amar heeft dat echter niks met de huidige situatie te maken, en hij voegde toe dat Esperite in beroep is gegaan tegen de uitspraak. Het stamcelbedrijf op zijn beurt eist daarnaast 5,2 miljoen euro van het Britse Premaitha Health dat de aanvraag tot faillissement had ingediend.

Het aandeel Esperite stond vrijdag op Euronext Amsterdam in ieder geval zwaar onder druk. Esperite kelderde bijna 29 procent tot 0,40 euro per aandeel. Amar "betreurt het" dat het aandeel flink omlaag ging, zo gaf hij aan. "De koers geeft niet de juiste waarde van de onderneming neer", zo constateerde hij.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over Esperite

meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

Esperite 0,50 -1,58% Esperite
pagehit