BELEGGEN 6-12-2017 16:01:07

Goldman Sachs rekent op 4 renteverhogingen in 2018, maar blijft positief over aandelen


Fotobron: Freeimages.com

En dat ondanks de verwachting dat de Federal Reserve de rente komend jaar vier keer gaat verhogen. Goldman Sachs rekent namelijk op een rentestap in elk kwartaal van 2018. De markt, die door de bank genomen uitgaat van drie renteverhogingen, onderschat de Fed volgens de strategen van Goldman Sachs.

Dat strakkere monetaire beleid is toch geen reden tot zorg, vindt de Amerikaanse zakenbank. Want de markt moet de rentestappen wel kunnen verteren omdat ze geleidelijk worden gezet en ook redelijk voorspelbaar zijn.

Al die rentestappen zullen er volgens Christian Mueller-Glissmann, topstrateeg van de bank, wel voor zorgen dat het 'Goudlokje-scenario' volgend jaar van de beurs zal verdwijnen. In dat scenario gaat een sterke economische groei gepaard met een lage inflatie, maar laatstgenoemde zal komend jaar waarschijnlijk gaan stijgen als de rentes omhoog gaan.

Mueller Glissmann licht bij CNBC toe: "Wij zijn optimistisch over de late cyclus en denken dat 2018 een jaar gaat worden van goede, maar iets vlakkere rendementen. De belangrijkste vraag is hoe en wanneer de steun van het Goudlokje-scenario weg gaat vallen."

Wat denkt u?

Invoer toevoegen

pagehit