Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
16-5-2019 12:21:24

Groen licht voor Noorse overname bij Euronext

AMSTERDAM (AFN) - Aandeelhouders van beursuitbater Euronext zijn akkoord gegaan met de voorgenomen overname van Oslo Børs. Volgens de uitbater van de beurzen in onder meer Amsterdam, Parijs en Brussel is hiermee voldaan aan de laatste belangrijke voorwaarde om de deal te kunnen doorzetten.

Euronext is al een tijdje in een overnamestrijd verwikkeld om Oslo Børs met het Amerikaanse Nasdaq. Euronext lijkt daarbij nu aan het langste eind te trekken. Meer dan de helft van de aandeelhouders van Oslo Børs staat achter het bod van Euronext.

Onlangs werd al een grote horde genomen, toen de Noorse overheid Euronext geschikt achte als eigenaar van Oslo Børs. Ook werd toen besloten dat de aanstaande koper niet twee derde van de aandelen in handen hoefde te krijgen voor goedkeuring van de deal. Anders had de overname nog lastig kunnen worden, omdat Nasdaq al toezeggingen had voor meer dan een derde van de stukken.

Euronext denkt de deal in juni af te ronden. Dan heeft de onderneming de nationale aandelenbeurzen van in totaal zes Europese landen in handen. Topman Stéphane Boujnah stelde eerder deze week in een toelichting op de kwartaalresultaten dat zijn bedrijf uiteindelijk alle aandelen van Oslo Børs wil kopen.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over Euronext NV

17-5-2019 Euronext NV Buy Deutsche Bank AG
16-5-2019 Euronext NV Overweight Morgan Stanley
13-5-2019 Euronext NV Sell UBS AG
16-4-2019 Euronext NV Buy Deutsche Bank AG
16-4-2019 Euronext NV Overweight JP Morgan Chase & Co.
meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

Euronext NV 63,60 1,68% Euronext NV
pagehit