Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
12-2-2019 13:19:25

HEMA en Albert Heijn openen samen pilotwinkels

AMSTERDAM (AFN) - HEMA en Albert Heijn openen dit jaar samen twee pilotwinkels waar klanten zowel hun HEMA- als Albert Heijn-boodschappen kunnen doen. Dat hebben de twee bekende Nederlandse ketens aangekondigd.

Het zal gaan om twee stedelijke winkels, waar mensen terechtkunnen voor een volledig volledig supermarktassortiment van verse en houdbare producten. Er wordt nog gekeken naar specifieke locaties. De details en exacte invulling worden de komende maanden verder uitgewerkt.

HEMA probeert al langer te groeien door partnerschappen aan te gaan met andere partijen. Zo werkt de winkelketen in het buitenland ook al samen met derden. Topman Tjeerd Jegen wil dezelfde groeistrategie nu ook in Nederland gaan toepassen. De proef met Albert Heijn ziet hij als een belangrijke en eerste stap hiertoe.

Bij Ahold Delhaize-dochter Albert Heijn bestaat eveneens veel enthousiasme. ,,Twee geliefde Nederlandse merken die op één locatie gaan samenwerken'', zo onderstreept supermarkttopvrouw Marit van Egmond. ,,Ik kan niet wachten om later dit jaar deze pilotwinkels te openen.'' De grootgrutter uit Zaandam zet de laatste tijd sowieso steeds meer in op winkels in binnensteden.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over Ahold Delhaize (Ahold)

16-5-2019 Ahold Delhaize (Ahold) Hold JP Morgan Chase & Co.
15-5-2019 Ahold Delhaize (Ahold) Hold Bernstein Research
9-5-2019 Ahold Delhaize (Ahold) Buy HSBC
9-5-2019 Ahold Delhaize (Ahold) Barclays Capital
8-5-2019 Ahold Delhaize (Ahold) Hold JP Morgan Chase & Co.
meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

pagehit