De bitcoin is binnen een jaar meer dan 1.000 procent in waarde gestegen. Lees onze bijdrage: Makkelijk bitcoins kopen? Dit zijn de mogelijkheden
BELEGGEN 17-2-2017 16:39:03

Het optimisme is terug, beleggers durven weer long te gaan


Fotobron: freeimages.com

Beleggingssite MarketWatch zet op basis van gegevens van zakenbank Bank of America Merrill Lynch uiteen dat fondsen waarin je alleen long kunt beleggen voor het eerst in 12 maanden weer meer geld binnenkregen dan uit de fondsen werd gehaald.

Een positief teken, want met longposities speculeren beleggers op koersstijgingen. De instroom, met 0,5 miljard dollar nog wel vrij gering, in de longfondsen is dus een teken dat beleggers weer iets meer vertrouwen krijgen.

Dat was ook de conclusie van strategen van de Amerikaanse zakenbank, die spraken van signalen van "stijgend beleggersvertrouwen". Verdere signalen waren er ook. Bijvoorbeeld het feit dat aandelenfondsen met 17,7 miljard dollar hun grootste instroom in negen weken zagen.

Aandelen zijn relatief risicovolle beleggingen, dus het feit dat veel beleggers hun geld daarin steken geeft aan dat er sprake is van vertrouwen.

Wat denkt u?

Invoer toevoegen

pagehit