Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
BELEGGEN 13-11-2017 16:38:04

Het vertrouwen van beleggers was dit jaar nog niet zo hoog als nu

Dat blijkt uit de maandelijkse Beleggersbarometer van BinckBank. Het vertrouwen van particuliere beleggers - klanten van Binck - staat inmiddels op 5,5. Dat is op een schaal van -10 (helemaal geen vertrouwen) tot 10 (heel veel vertrouwen).

"Niet eerder bereikte de barometer dit jaar een stand van 5,5 punten", schrijft Binck. "Nederlandse beleggers zijn daarmee ook duidelijk positiever dan beleggers in België (4,9) en Italië (3,7), maar in Frankrijk ligt de score met 5,7 nog net iets hoger."

Beleggers zijn dan ook positief over de stand van de AEX. Zij verwachten dat de belangrijkste Nederlandse beursgraadmeter in november met 1,9 procent gaat stijgen. Voor de komende drie maanden wordt gerekend op een plus van 2,1 procent.

Zoals wel vaker is Shell een van de favoriete aandelen om te kopen van de ondervraagden. En zoals ook wel vaker is Air France-KLM de favoriet om te verkopen.

Na Shell staan Ahold en ASML hoog op het lijstje om aan te kopen, terwijl Altice, Fugro en ArcelorMittal goed scoren op het lijstje van gewenste verkopen.

Het zal ook geen verbazing wekken dat de techsector nog altijd de populairste sector is. Ruim 40 procent van de ondervraagden geeft aan dat deze sector hun voorkeur heeft. Daarnaast gaat 33 procent voor medisch-farmaceutisch en ook 33 procent voor olie en gas (de ondervraagden mochten meerdere voorkeuren opgeven).

Wat denkt u?

Invoer toevoegen

Indices in dit artikel

AEX 562,19
0,20%
AMX 845,85
0,18%
pagehit