Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
BELEGGEN 14-11-2017 11:11:48

Hoe Apple zijn beurswaarde in 2017 met 50 procent opkrikte


Fotobron: Flickr, Mike Deerkoski (CC BY 2.0), finanzen.nl

Het lijkt er sterk op dat Apple het eerste bedrijf ooit gaat worden dat op de beurs 1 biljoen (1.000 miljard) dollar waard is. Het bedrijf heeft 'nog maar' een goede 100 miljard te gaan voor die mijlpaal. Een stijging van nog zo'n 11 procent, terwijl de koers van Apple dit jaar al met 50 procent steeg.

Steve Kovach van Business Insider legt uit hoe het kan dat Apple dit jaar zo hard is gestegen. Volgens hem heeft de iPhone-maker te danken aan een jaar waarin het een sterker productaanbod dan ooit had. Hij loopt ons door de successen van Apple dit jaar heen.

Augmented reality

Apple heeft dit jaar een flinke slag gemaakt op het gebied van augmented reality. Met de nieuwe update voor Apple's mobiele besturingssysteem iOS, zijn er veel meer mogelijkheden voor ontwikkelaars om apps te ontwikkelen waarin zij apps voor augmented reality kunnen ontwikkelen.

Updates aan de Mac Pro

Voor het eerst in tijden heeft Apple weer de Mac Pro van een update voorzien. Deze computer die populair is onder creatieve professionals heeft jarenlang geen serieuze upgrade meer gehad, maar komende maand komt de nieuwe iMac Pro uit. En er is nog een computer voor professionals onderweg.

De iPad nieuw leven ingeblazen

Ook de iPad, de tablet van Apple, is eindelijk weer eens van een frisse wind voorzien. "Tot voor kort voelde het gebruiken van de iPad hetzelfde als in 2010, toen Apple de tabletlijn lanceerde", schrijft Kovach. Daar komt nu verandering in, want de laatste update van iOS heeft de iPad van veel nieuwe mogelijkheden voorzien. En er is ook nog de nieuwe iPad Pro, volgens Business Insider de beste tablet van Apple ook. Het zorgt ervoor dat Apple voor het eerst sinds 2013 twee kwartalen op rij een stijgende iPad-verkoop noteert.

De iPhone X

En tot slot het product waar dit jaar het meest om te doen was: de iPhone X. De jubileumversie, 10 jaar na de lancering van de eerste iPhone. Er waren hoge verwachtingen. Uit cijfers bleek dat er historisch veel mensen al twee jaar of weer met dezelfde telefoon rondliepen en dus toe waren aan een nieuwe telefoon. Als Apple een sterke iPhone af kon leveren, zou het verkoopsucces wel eens groot kunnen zijn.

Of dat ook daadwerkelijk het geval is, valt nog te bezien. De iPhone X is pas net in de verkoop gegaan en het is nog wachten op de eerste verkoopcijfers. Maar de recensies zijn in elk geval goed en de publieke belangstelling was groot als altijd.

En Kovach noemt de iPhone X nu al een 'overweldigend succes'. Ook omdat de toekomst van Apple's telefoon er volgens hem door dit nieuwe model goed uit ziet. "Het nieuwe toestel heeft de basis gelegd voor de toekomstige iPhones van Apple. Net als de iPhone X zullen deze gezichtsherkenning, processors met de kracht van laptops, mogelijkheden om draadloos op te laden en prachtige schermen die bijna de hele voorkant bedekken hebben."

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over Apple Inc.

5-1-2018 Apple Buy UBS AG
3-1-2018 Apple Barclays Capital
19-12-2017 Apple Neutral Nomura
30-11-2017 Apple Buy UBS AG
27-11-2017 Apple Buy UBS AG
meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

Apple Inc. 177,09 1,03% Apple Inc.
pagehit