Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
USA 8-11-2018 11:27:56

Kanttekeningen van experts: 'Verkiezingsuitslag VS kan leiden tot krapper Fed-beleid'


Fotobron: Pixabay

(finanzen.nl) - Een hogere rente kan de vrees voor een recessie aanwakkeren en daarmee ook de markt voor bedrijfsobligaties onder druk zetten. Dat stellen Kenneth Taubes en Paresh Upadhyaya in een nieuwe marktvisie. Ze zijn respectievelijk Chief Investment Officer US investment management en US Portfolio Manager bij de Franse vermogensbeheerder Amundi.

Deze twee beleggingsexperts menen dat beleggers hun blootstelling aan 'credit' het best kunnen verminderen en tegelijkertijd de looptijd van hun portefeuille moeten verlagen. Loopt de verkrapping van de Fed ten einde, dan is dat juist een instapmoment, zo is hun opvatting.

Herhaling van een rally

Aandelen blijven doorgaans achter voorafgaand aan de tussentijdse verkiezingen om daarna een rally door te maken tot de jaarwisseling, benadrukken Taubes en Upadhyaya maar weer eens. Zij verwachten dat dit patroon zich herhaalt.

"Hogere investeringen in infrastructuur zijn juist goed voor aandelen. Een selectiever beleggingsbeleid wordt wel noodzakelijker als de hoogconjunctuur ten einde loopt en de Fed de rente verhoogt boven het 'neutrale' niveau."

Grootste neerwaartse risico

Het grootste neerwaartse risico voor financiële markten is het intrekken van de belastingverlagingen door president Trump, zo wordt gesteld. Dit is echter vrijwel onmogelijk, aldus de twee beleggingsdeskundigen, aangezien daarvoor een twee derde meerderheid nodig is.

"De kans dat het dubbele mandaat van de Fed wordt aangepast is dramatisch gedaald nu de Democraten het voor het zeggen hebben in het Huis van Afgevaardigden", schrijven Taubes en Upadhyaya. "Tot voor kort was er een luidruchtige minderheid van de Republikeinen voor het verwijderen van de doelstelling van volledige werkgelegenheid."

Ook kan volgens het tweetal de relatie tussen het Congres en Fed-voorzitter Jerome Powell iets warmer worden, aangezien de Democraten zich minder kritisch hebben uitgelaten over de Fed.

Wat denkt u?

Invoer toevoegen

pagehit